Politică

Băsescu şi-a dat avizul pentru urmărirea penală a lui Videanu şi Silaghi

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, ministrului Justiţiei cererile de urmărie penală pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, şi Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.

Ovidiu Silaghi Ovidiu Silaghi

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis duminică, 8 septembrie a.c., ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 2 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) Teza Întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.
"Totodată, legat de cererea de urmărire penală pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, transmisă ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se mai arată în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter