Politică

Dan Şova, extrem de interesat să publice contractul, din 2003, cu Bechtel

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, a afirmat, în cadrul unei emisiuni difuzate joi seara, la Realitatea TV, că el personal, este extrem de interesat să publice contractul cu Bechtel, din 2003, pentru că acest lucru ar da posibilitatea să se vadă diferenţa de preţ de la momentul semnării documentului şi ceea ce a rezultat ulterior.

"Eu personal sunt extrem de interesat să public contractul din 2003 şi extrem de deranjat de faptul că nu am putut găsi originalul pentru a putea aplica ştampila de desecretizare ca să putem să-l publicăm. Numai publicarea contractului din 2003 ar da posibilitatea foarte simplu, pentru toată mass-media, în mod justificat, să vadă diferenţa între contractul semnat în timpul premierului Adrian Năstase şi al ministrului Transporturilor Miron Mitrea, care dădeau 415 kilometri de autostradă, pentru un preţ fix de 2,2 miliarde euro, şi oroarea pe care a putut s-o facă domnul Dobre, şi s-o perpetueze domnul Berceanu (foşti miniştri ai Transporturilor - n.r.), prin care a fost dus contractul la 9,6 miliarde de euro. Contrar susţinerilor celor care m-au atacat în ultimele zile, am un interes direct în a publica şi a se vedea acest lucru. Şi sper să rezolvăm, şi cu ajutorul celor de la DNA", a spus Şova, preluat de Agerpres.ro.

Ministrul a arătat că Corpul de Control al premierului a formulat o cerere la DNA prin care a solicitat să se verifice dacă în arhivele instituţiei se află contractul original.

abonare newsletter