Politică

Băsescu, la căpătâiul lui Cioabă

Preşedintele Traian Băsescu a venit personal la Sibiu, miercuri după-amiază, pentru a transmite condoleanţe familiei îndoliate a lui Florin Cioabă.

Şeful statului a venit direct de la aeroport la reşedinţa familiei "regale", de pe Şoseaua Alba Iulia, în mijlocul priveghiului. "El a avut o relaţie specială cu tatăl meu", a mărturisit Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al rromilor şi, cel mai probabil, succesorul acestuia. 

Anterior, Băsescu a trimis şi o coroană mortuară pe care scrie: "Sincere condoleanţe. Preşedintele Traian Băsescu". 


Trupul neînsufleţit a fost adus în ţară aseară, cu un avion de linie care a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Rudele au aşteptat la aeroport sicriul, pentru a-l transporta la Sibiu, unde vor avea loc funeraliile după datinile etniei romilor. 

Florin Cioabă, în vârstă de 58 de ani, a murit duminica trecută într-un spital din Antalya. El a suferit un infarct la începutul săptămânii trecute, în timp ce se afla în concediu cu familia, şi va fi înmormântat în Cimitirul Municipal din Sibiu, unde sunt îngropaţi şi părinţii săi, cel mai probabil în cursul zilei de vineri.


Predicatorul penticostal Florin Cioabă, preşedintele Centrului Creştin al Romilor şi al fundaţiei "Ion Cioabă". a devenit rege internaţional al ţiganilor în februarie 1997, după moartea tatălui său, Ion Cioabă, bulibaşa care în 1992 s-a autoproclamat rege al ţiganilor de pretutindeni.

D.M.

abonare newsletter