Politică

Ponta a demis din funcţie 46 inspectori guvernamentali printre care şi patru clujeni

Premierul României, Victor Ponta, a demis din funcţie 46 inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG). Pe lista concediaților se numără şi patru clujeni.

Este vorba despre un fost prefect şi trei subprefecţi, ajunşi inspectori guvernamentali, mai exact Călin Platon – fost prefect al judeţului Cluj în Guvernul Tăriceanu, Andrei Hegedus şi Zoltan Gyorke - ambii subprefecţi în timpul guvernării Tăriceanu şi Cynthia Curt - fost subprefect şi consul general al României la Barcelona în Guvernul Boc. Toţi aceştia au primit un preaviz de 30 zile, termen la finalul căruia sunt obligaţi să părăsească postul de inspector guvernamental.

Fostul subprefect în timpul guvernării Tăriceanu, Andrei Hegedus, mărturiseşte că în acest moment îşi caută servici.


„Sunt şomer acum, aşa este, cu asta mă ocup acum, îmi caut servici, mai ales că noi nu beneficiem de şomaj, nu avem dreptul la şomaj, deci trebuie să îmi caut loc de muncă. În rest nu vreau să comentez decizia Guvernului Ponta, ce a spus sau nu a spus Victor Ponta… este o decizie de principiu, dictată de politica de austeritate“, a declarat Hegedus pentru Monitorul de Cluj.

În ce priveşte domeniul în care vrea să muncească, acesta a adăugat că îşi doreşte să practice din nou medicina.


„Sunt medic primar dermatolog, îmi doresc să revin la această meserie, dar nu am lucrat în acest domeniu de şapte ani, iar ca să pot practica trebuie să dau acum câteva examene“, a mai spus Hegedus.

abonare newsletter