Politică

Mişcarea Populară s-a lansat ca partid politic

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac a anunţat, marţi, că formaţiunea pe care o conduce interimar, şi-a depus la Tribunal actele pentru înfiinţare, el prezentând, într-o conferinţă de presă, echipa de conducere precum şi sigla şi simbolul PMP, mărul.

„Partidul nostru este unul de dreapta, care are ca obiectiv să recâștige încrederea oamenilor din această țară. Suntem și rămânem partenerii președintelui României. Susținem reformele pe care șeful statului român le-a demarat. Credem că este foarte important ca țara noastră să fie respectată și apreciată de partenerii noștri”, a declarat Eugen Tomac. Partidul Mişcarea Populară urmează să susţină în plan politic consolidarea parcursului de integrare europeană şi euroatlantică a României, fixarea prin Constituţie a numărului de parlamentari la maxim 300 şi a unei singure camere parlamentare sau introducerea votului prin corespondenţă pentru toţi alegătorii.

Adrian Papahagi: „Vrem să fim vocea legitimă şi credibilă a dreptei“


Fostul democrat liberal clujean. actual membru în Grupul de Iniţiativă al noului partid Mişcarea Populară, Adrian Papahagi, subliniază la rândul său că principalul obiectiv al Partidului Mişcarea Populară este acela de a oferi românilor o alternativă de dreapta la actuala Putere, care este „abuzivă şi incompetentă“. „Nu vrem să fim doar o nouă voce de dreapta, ci vrem să fim vocea credibilă şi legitimă a dreptei din România. Ne dorim ca pe viitor să colaborăm cu toţi cei care susţin în România reforma şi calea europeană“, a declarat Papahagi.

Daniel Buda: „În politică e bine să nu spui niciodată, niciodată“


În ceea ce priveşte o eventuală colaborare a noului partid de dreapta cu PDL, liderul democrat liberalilor clujeni, Daniel Buda, a declarat astăzi că în politică nu trebuie să spui niciodată, niciodată. De altfel, în opinia acestuia, ţinta Partidului Mişcarea Populară ar trebui să fie electoratul nemulţumit de guvenarea USL, nu al PDL. Pe de altă parte, Daniel Buda este precupat de consolidarea PDL, pentru a rămâne un partid puternic, capabil să coaguleze electorat. „Dacă noi vom fi un partid puternic, capabil să coaguleze în jurul lui electorat, atunci vom avea de câştigat şi vom conta cu adevărat în spaţiul politic. Nu am pe nimeni în PDL Cluj care să fi plecat la Mişcarea Populară alţii decât Adrian Papahagi. Nu trebuie să privim Mişcarea Populară decât ca pe un alt actor în spaţiul politic. În mod clar, eu şi colegii mei din PDL Cluj rămânem mai departe în PDL Cluj. Sunt membru al acestui partid şi sunt preocupat de consolidarea acestui partid în spaţiul politic", a spus Buda. Liderul PDL Cluj a mai subliniat că PDL are propria identitate şi nu intră în preocupările sale şi ale colegilor săi soarta altor formaţiuni politice, precizând totodată că dacă Mişcarea Populară susţine Parlamentul unicameral şi 300 de parlamentari, „da, vom sta de aceeaşi parte a mesei. Noi am guvernat şi cu PNL, şi cu PSD, în politică este bine «să nu spui, niciodată, niciodată»".

abonare newsletter