Politică

Ce averi au deputaţii de Turda

Deputaţii traseişti de la Cluj, Ioan Moldovan (fost PP-DD, actual PC) şi Mircea Irimie (fost PDL, actual PC) nu se pot plânge de averile lor, potrivit declaraţiilor de avere pe care le-au publicat recent pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Mircea Irimie (stânga) şi Ioan Moldovan   (dreapta) Mircea Irimie (stânga) şi Ioan Moldovan (dreapta)

Cei doi deputaţi care după ce au câştigat mandatele sub sigla unui partid, iar la scurt timp au trecut de partea Puterii nu deţin autoturisme sau bijuterii, dar nu stau rău la capitolul case sau terenuri. Astfel, deputatul Ioan Moldovan are în conturi, potrivit declaraţiei publicate pe site-ul Camerei suma deloc neglijabilă de 480.000 lei. În realitate, susţine el, este doar o greşeală, fiind vorba despre 48.000 lei. Mai rău, această sumă reprezintă de fapt un credit, contractat în urmă cu doar două luni.

„Din păcate, conturile sunt goale... Ceea ce apare scris acolo că în cont sunt 480.000 lei sunt de fapt 48.000 lei şi reprezintă un credit, din păcate, făcut acum două luni, am greşit eu. A fost o chestiune de ochelari...când am completat acolo...greşit. Va trebui să corectez, voi merge la Bucureşti ca să corectez ce apare greşit acolo“, a explicat Ioan Moldovan.


Parlamentarul conservator mai are trei terenuri în comuna Băişoara - unul arabil de 433 mp, unul pentru fânaţ de 200 de mp şi unul pentru construcţii de 600 de mp. Mai deţine o casă de vacanţă la Băişoara de 80 de mp şi o casă de locuit la Câmpia Turzii de 182 de mp, care au fost achiziţionate înainte de a ajunge în Parlament. De asemenea, Moldovan mai are un credit, în valoare de 28.000 lei, scadent în 2024.

Anul trecut a încasat de la Primăria Câmpia Turzii, unde a fost viceprimar 14.400 lei iar de la firma Tehnic Asist, unde s-a angajat după ce a plecat de la primărie, prin demisie, în luna aprilie a anului trecut, acesta a încasat 12.000 lei. La această firmă el a deţinut funcţia de consultatnt tehnic până la alegerile din decembrie. De la Parlamentul României Moldovan a încasat, în luna decembrie anul trecut 1.566 lei.


Deputatul Mircea Irimie nu se poate plânge nici el. Nu deţine terenuri, sau autoturisme, dar deţine împreună cu familia sa două case de locuit la Turda, una de 462 de mp şi una de 282 de mp, dobândite prin cumpărare, în anul 2000, respectiv anul trecut. Acesta are în conturi 25.000 lei şi un credit de 195.584 de euro, făcut în 2007, scadent în 2032.

Anul trecut a încasat de la Primăria Turda, unde a fost viceprimar 14.400 lei, ulterior din funcţia de consilier local a încasat 2.500 lei iar din funcţia de deputat, în luna decembrie a încasat 1.566 lei.


Soţia sa a încasat, anul trecut de la firma unde este director administrativ, Flavius Nutriţia SRL, suma de 18.000 lei. Fiul deputatului a căruia este şi firma a încasat din funcţia de director suma de 21.600 lei.

abonare newsletter