Politică

Voronin l-a OCĂRÂT pe Băsescu! De ce?

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a arătat nemulţumit de invitaţia adresată preşedintelui român, Traian Băsescu, de a vizita R.Moldova, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică de joi.

"Cine l-a invitat pe Băsescu să vină şi cu ce scop? Nu se ştie dacă această persoană este beată, este trează în România, iar voi îl invitaţi aici", a declarat Voronin în plenul Parlamentului.

Declaraţia lui Voronin a provocat un val de replici în sala Parlamentului, iar deputaţii au început să bată în mese în semn de protest.


"Liniştiţi-vă, românilor", le-a spus Voronin.

"Azi, comuniştii au consumat un drog necunoscut. Drogul cere o analiză profundă", a replicat deputatul liberal-democrat Alexandru Cimbriciuc.


În momentul în care Voronin vorbea la microfon, întregul grup parlamentar al PCRM i s-a alăturat acestuia.

Preşedintele României, Traian Băsescu, va efectua, pe 17 iulie, o vizită oficială la Chişinău. El va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului Igor Corman, cu premierul Iurie Leancă, dar şi cu alţi lideri politici. Tototdată, Băsescu se va întâlni şi cu reprezentanţii societăţii civile.


Preşedintele României urma să meargă la Chişinău la 1 februarie, dar vizita a fost contramandată din cauza stării de sănătate a omologului său moldovean, Nicolae Timofti, operat de colecist.

 


 

Etichete: traian basescu
abonare newsletter