Politică

Vasile Blaga: Axul central al campaniei noastre electorale va fi programul de guvernare al ARD

<p><span style="font-size: x-small;"><span id="yui_3_7_2_1_1352100996432_2467"><strong><img src="documente/stories/2012/02_februarie/28/03%20vasile%20blaga.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PDL, Vasile Blaga, co-preşedinte al ARD, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la inaugurarea sediului de campanie al alianţei, că axul central al campaniei electorale a Alianţei România Dreaptă va fi programul de guvernare care îşi propune o dezvoltare economică sustenabilă, un plan de repornire a României, scrie Agerpres. </strong></span></span></p>

'Axul central al campaniei noastre electorale va fi programul nostru de guvernare. Pentru că noi avem un program de guvernare, noi avem un plan pentru repornirea României, noi avem un plan de acţiune pe care îl va prezenta fiecare candidat în parte. Ne interesează în cel mai înalt grad dezvoltarea unei economii sustenabile, o creştere economică sustenabilă, un număr mai mare de locuri de muncă (...). De aceea îl vom propune imediat după ce vom ajunge la guvernare. Nu ne dorim să ajungem la guvernare pentru ca unii dintre noi să aibă din nou privilegii, nu. Ne dorim să salvăm România, pentru că România trebuie salvată din mâna USL-ului ', a declarat preşedintele PDL. La rândul său, preşedintele PFC, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că ARD propune reducerea numărului de taxe la sub 10 faţă de sute de taxe câte se percep de către stat în prezent. 

'Noi ne propunem să reducem taxele la cât mai puţine şi sperăm să putem oferi şapte taxe coborând de la sute la sub 10. Toţi investitorii, toţi agenţii economici se plâng de impredictibilitatea fiscală. Noi ne propunem o politică de predictibilitate fiscală ca orice om de afaceri să-şi poată construi planul de afaceri fără să aibă grija că mâine sau în zilele următoare se schimbă regulile fiscale faţă de propriul bussines. Ne propunem totodată, corelat cu mărirea locurilor de muncă, să scădem gradual CAS în aşa fel încât în 2015 să înregistrăm o scădere de cinci puncte procentuale, diminuând în felul acesta costul muncii care în momentul de faţă în România este de 45%', a declarat Ungureanu. El a adăugat că prin programul de guvernare, ARD îşi propune să demonstreze că în România există o viziune de prosperitate şi siguranţă economico-socială.

'Ce ne propunem este ca programul de guvernare să fie răspunsul articulat la întrebarea următoare: există după 22 de ani o viziune de prosperitate, de siguranţă economică, socială, politică pentru România ca ţară membră a UE şi alianţei nord atlantice? Şi răspunsul nostru clar, al ARD, este 'da' ', a susţinut preşedintele PFC.

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a afirmat că în cazul în care ARD va ajunge la guvernare, politica în domeniul educaţiei se va schimba astfel încât 'aproximativ un milion de familii vor beneficia de programul 'şcoală după şcoală', program ce va fi finanţat din banii statului'.

'Aproximativ un milion de familii vor beneficia de acest program, sute de mii de copii, de elevi de la şcoala pregătitoare până la clasa a patra inclusiv vor beneficia de această facilitate. Este vorba despre programul şcoală după şcoală care va fi finanţat de stat când ARD va intra la guvernare. Efectul bugetar este de 200 de milioane de lei pe an. Şcolile vor fi pregătite, vor fi finanţate să aibă grijă de copii până la terminarea programului de lucru al părinţilor', a susţinut preşedintele PNŢCD. 

Cei trei co-preşedinţi ai ARD au participat duminică la o conferinţă de presă comună cu ocazia inaugurării noului sediu de campanie al Alianţei România Dreaptă

 

abonare newsletter