Politică

USL Cluj şi-a anunţat primii candidaţi la parlamentare

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/07/06-psd m 2.jpg" border="0" align="left" />Social democraţii clujeni şi-au desemnat o parte din candidaţii la scrutinul din 9 decembrie. Alexandru Cordoş, Cornel Itu, Popa Irimie, Ivan Ilarie şi Aurelia Cristea sunt cei cinci candidaţi stabiliţi deja, urmând ca al şaselea să fie anunţat în cursul acestei săptămâni.</strong>

Social democraţii au termen până pe 10 octombrie să transmită la Bucureşti lista completă a candidaţilor. Duminică îşi vor anunţa şi liberalii candidaţii, precizează liderul PNL Cluj, Marius Nicoară.
„În acest moment, la nivelul judeţului Cluj, PSD va avea candidaţi în şase colegii, iar ACD în restul de opt colegii”, a declarat, ieri, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan. Astfel, la Senat, PSD va avea doi candidaţi. Unul dintre aceştia- la Colegiul 1- nu a fost încă anunţat, însă ceea ce este sigur este faptul că la Colegiul 4, mai exact Turda-zona de munte-Huedin, va candida tot senatorul Alexandru Cordoş.
În ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, aici social democraţii au anunţat candidaţi în patru colegii. În Colegiul 6, Dej, va candida actualul deputat, Cornel Itu, iar în Colegiul 7-Câmpia Turzii- va candida consilierul judeţean, Ivan Ilarie. UNPR, nu va avea astfel, candidat în acest colegiu.
În ceea ce priveşte municipiul Cluj-Napoca, aici social democraţii au anunţat doi candidaţi. La Colegiul 3, care cuprinde o parte din cartierul Mărăşti şi cartierul Gheorgheni, PSD vrea să îi arunce în luptă pe Aurelia Cristea, consilier judeţean, iar la Colegiul 4, cel mai mare colegiu din municipiu, pe Popa Irimie, conferenţiar doctor.

Colegiul 3, râvnit şi de PSD şi de PNL

Lucrurile nu sunt însă clare în ceea ce priveşte Colegiul 3, Camera Deputaţilor, care este râvnit atât de PSD cât şi de PNL Cluj. Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan a precizat însă că alegerea candidatului se va face la Bucureşti. „În final, de la București se va decide cine va fi colegul din partea USL care va candida în 9 decembrie în acest colegiu. Am avut discuţii la Bucureşti, am fost încurajaţi să facem o propunere, dar se va decide la Bucureşti“, a subliniat Lăpuşan.

Nicoară, tras pe „linie moartă“?

În tabăra liberalilor, împărţirea candidaturilor este întârziată de tensiunile din interior- declanşate la Cluj chiar după locale şi rezultatele de la referendum - şi de candidaturile surpriză, anunţate pe ultima sută de metri. În acest context, candidatura lui Nicoară la Colegiul 3 Senat, unde de altfel este senator şi în momentul de faţă, pare a fi „zgâlţâită“ chiar din interiorul partidului. Colegiul 3 este râvnit şi de liberalul Radu Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu, din Sighetu Marmaţiei, „aruncat“ surprinzător, în luptă, la sfârşitul săptămânii trecute. Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară precizează însă că lucrurile se vor tranşa la Bucureşti. „Şi candidaţii la Colegiul 3 Camera Deputaţilor şi la Colegiul 3 Senat se vor decide la Bucureşti. Noi vom anunţa candidaţii duminică“, a spus Nicoară pentru Monitorul de Cluj.
Vă reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, liberalul Radu Zlati a precizat că şi-a depus candidatura pentru Colegiul 3, la Senat, dar că „partidul poate decide să îi ofere o altă poziţie, înclusiv în alt judeţ. „Îmi doresc să se încheie discuţiile. PNL Cluj a avut rezultate nu foarte bune, la locale, iar PNL- central poate decide în mai mică sau mai mare măsură în acest sens “, a spus atunci Zlati. De cealalată parte, senatorul PNL, Marius Nicoară a subliniat faptul că el a vorbit cu liderul PNL, Crin Antonescu, care a precizat că nu el l-a trimis pe Zlati să candideze la Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter