Politică

Unde candidează liderii ARD?

<p /><strong>Liderii partidelor semnatare ale protocolului ARD au stabilit, de principiu, colegiile în care vor candida pe 9 decembrie. Vasile Blaga vizează o candidatură în Timiş, Aurelian Pavelescu şi Mihai Răzvan Ungureanu aleg Capitala, iar pentru Elena Udrea se ia în calcul un colegiu din Neamţ.</strong>

Potrivit Gândul, Adrian Papahagi, venit în PDL pe filiera Fundaţiei Creştin Democrate, va alege să se bată pentru un post de deputat la Cluj, în colegiul care acoperă cartierul Mănăştur. Chiar şi pentru Mihail Neamţu, liderul Noii Republici care nu a putut semna protocolul ARD deoarece formaţiunea sa nu are încă personalitate juridică, se ia în calcul un colegiu de deputat în judeţul Arad, singurul fief al PDL rămas după alegerile locale. Neamţu ar putea candida din partea PNŢCD pe listele ARD, notează „Gândul“.
În privinţa celorlalte candidaturi, se ia în calcul ca actualii parlamentari să-şi păstreze colegiile, însă o decizie finală va fi luată după efectuarea unor sondaje de opinie care să cuantifice şansele reale pe care le au. De asemenea, PDL vrea să-i reintroducă în circuitul politic pe o serie de lideri locali care au pierdut la limită funcţiile la alegerile din 10 iunie.
Potrivit „Gândul“, este vorba de secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care, cel mai probabil, va candida într-un colegiu de senator în Suceava, după ce a pierdut şefia Consiliului Judeţean. De asemenea, prim-vicepreşedintele Mihai Stănişoară îşi va încerca şansele într-un colegiu din Mehedinţi, iar Alin Tişe, într-unul din Cluj, unde, de altfel, a fost preşedintele Consiliului Judeţean, până în luna iunie.
O situaţie specială este cea a figurilor marcante ale PDL a căror candidatură este considerată a aduce prejudicii de imagine patidului. „Gândul" precizează că este şi cazul Elenei Udrea, pe care conducerea democrat-liberalilor nu ar mai dori-o pe liste la alegerile din decembrie. Cu toate acestea, susţin surse din partid, fosta şefă a PDL Bucureşti intenţionează să-şi asume o candidatură, cel mai probabil în ţară, nu în Bucureşti unde a candidat în 2008, în calcul fiind luat un colegiu din Neamţ.

abonare newsletter