Politică

Din mașina lui Năstase, la Ministerul Justiției!

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/24/photo 2.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: right;" />Mona Pivniceru a depus ieri, jurământul de investitură în funcţia de ministru al Justiţiei, după ce CSM a luat act de demisia acesteia.

Numirea lui Pivniceru la Justiţie a fost una cu cântec. Miercuri, după suspendarea şedinţei în care trebuia să se ia act de demisia accesteia din magistratură, liberalul Eugen Nicolăescu a declarat că va propune conducerii partidului ca Parlamentul să nu se convoace pentru repunerea în funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu până ce CSM nu dă avizul pentru numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei.


„Traian Băsescu îşi va recupera funcţia după ce CSM va da avizul doamnei Pivniceru“, a spus Nicolăescu, adăugând că este poziţia sa personală, dar speră ca şi restul colegilor să fie de acord. De altfel, miercuri, după suspendarea şedinţei CSM, Parlamentul României a anunţat că se află în imposibilitatea tehnică de a asigura cvorumul în Birourile pemanente, pentru primirea deciziei CCR şi convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

„Trocul“ liberalilor


Întrebat cât poate Parlamentul amâna citirea deciziei prin care Traian Băsescu e reinstalat la Cotroceni după invalidarea referendumului, Eugewn Nicolăescu a răspuns: „Cât va fi nevoie“. Joi Birourile Permanente reunite au decis convocarea şedinţei plenului reunit al celor două Camere luni, la ora 15.00, pentru a fi citită  decizia CCR privind invalidarea referendumului din 29 iulie, astfel încât Traian Băsescu să se poată întoarce la Cotroceni.

Macovei: „USL vrea să schimbe procurorii înainte să revină Băsescu"


Zilele trecute, europarlamentatul PDL Monica Macovei declara, pentru Ziare.com, că se teme că USL va schimba procurorul general al României şi procurorul-şef al DNA în timpul scurt rămas până la revenirea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. În opinia fostului ministru al Justiţiei, numirea Monei Pivniceru, arată că asta se pregăteşte, mai ales că aceasta şi-a dat şi demisia din magistratură.

Pivniceru, fotografiată în maşina lui Andrei Năstase


Vă reamintim, Mona Pivniceru a ales varianta demisiei, după ce magistraţii i-au respins solicitarea de detaşare la guvern pentru a ocupa funcţia de ministru al justiţiei. La mijlocul lunii august ea şi-a exprimat dubiile în legătură cu disponibilitatea sa de a ocupa această funcţie, în urma unui scandal mediatic. Judecătoarea Mona Pivniceru a fost fotografiată în timp ce se urca în autoturismul fiului cel mare al lui Adrian Năstase, potrivit unor imagini difuzate România TV. Fotografiile ar fi fost realizate când maşina lui Andrei Năstase a transportat-o pe Pivniceru într-un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). CSM a precizat atunci că nu se poate autosesiza în cazul Monei Pivniceru privind buna reputaţie profesională, întrucât aceasta este doar de competenţa Inspecţiei Judiciare, care ar putea să facă o analiză.

 


 

 

abonare newsletter