Politică

Ponta, mincinosul!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/24/ponta mincinosul 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Locul primului ministru nu e la Palatul Victoria, ci la muzeul Munchausen. Miercuri seara, la Antena 3, premierul Victor Ponta a demonstrat, din nou, că are o versiune personală asupra realităţii. “Faimoasa frază din The Guardian (referitoare la coabitarea cu preşedintele Băsescu – nr) a fost tot un fel de manipulare internă”, a declarat Ponta.</strong>

El a explicat că, în interviul acordat publicaţiei britanice, nu a afirmat că este gata să coabiteze cu Traian Băsescu ci cu... Crin Antonescu, iar preluarea informaţiei în presa românească a fost “un fel de manipulare internă”.

“Faimoasa frază din The Guardian a fost tot un fel de manipulare internă. Eu acolo am fost întrebat dacă eu, ca prim ministru, pot sa coabitez cu preşedintele. Am spus că sunt gata să coabitez cu un preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale. Nu am spus cu domnul Băsescu. Eu recunosc că îmi doream să coabitez cu domnul Antonescu, şi, în continuare, îmi doresc să lucrez cu domnul Antonescu ca presedinte”, a spus Ponta.
Realitatea, însă, îl contrazice. Din nou. “El (Băsescu – nr) se va întoarce în funcţie şi, dacă dl. Băsescu îşi va exercita numai prerogativele constituţionale totul va fi bine. (...) Dar dl. Băsescu are o personalitate foarte puternică. Este un fost comandant de vas şi în ADN-ul său nu este înscrisă abilitatea de a coopera cu altcineva... El ar trebui doar să-şi exercite atribuţiunile constituţionale, care nu sunt foarte largi”, a declarat Ponta pentru The Guardian.

Prima minciună: interviul din El Pais

Acesta este al doilea interviu controversat, pe care Ponta încearcă să îl întoarcă în favoarea sa, după ce negat că a declarat pentru El Pais că va demisiona dacă se va demonstra că a plagiat. Adevărul a ieşit la iveală după ce cotidianul spaniol a publicat inclusiv înregistrarea audio a interviului, din care a reieşit minciuna sfruntată a şefului Guvernului.

abonare newsletter