Politică

Cine plătește la Cluj „oalele sparte” la referendumul eșuat?

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/02/03-horea uioreanu marius nicoara usl _sc_10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fierbere în PNL Cluj: Marius Nicoară este somat să răspundă pentru scorul de la referendum - 34,3%. „Nicoară și Uioreanu nu mai trag la aceeași căruță!”, spun liberalii clujeni.

Zilele lui Marius Nicoară la șefia PNL Cluj sunt numărate. El este aprig contestat de colegii săi de filială, iar „proptelele” lui de la București nu mai sunt ce-au fost...


Horea Uioreanu, tot mai prezent în platourile televiziunilor locale și centrale, este mult mai bine văzut de conducerea de la București, iar rezultatele slabe obținute în alegeri de Marius Nicoară nu îi afectează nici popularitatea, nici susținerea locală.

Referendumul l-ar putea demite... pe Nicoară


Mai nou, filiala clujeană a liberalilor are un alt motiv de râcă: cine e vinovat pentru rezultatul „dezastruos” de la referendum? Concret, potrivit unei adrese interne a PNL, liderii ar fi trebuit să asigure în fiecare județ o prezență de 65%, iar Clujul a „strălucit” cu mai puțin de 35 de procente.

Gura lui Uioreanu zice de „măsuri”


Cum adresa despre care vorbesc liberalii amenință și cu „măsuri”, tot mai multe voci cer să le vadă. Și asta cât mai repede, după modelul Cristian Adomniței și Relu Fenechiu, liderii ieșeni care și-au anunțat demisia.

„Nu suntem mulţumiţi. Va fi o analiză la fiecare organizaţie. 34,3% este sub scorul organizaţiilor. Vom lua măsuri împotriva celor care nu şi-au îndeplinit ţintele”, a declarat Uioreanu.


„Nicoară și Uioreanu nu mai trag la aceeași căruță!”

Ce i se reproșează lui Nicoară? Neimplicare, dezinteres, fraternizare cu „inamicul”.


Mai exact, din interiorul organizației clujene, tot mai multe voci îl acuză pe Marius Nicoară că „a rupt unitatea din PNL Cluj”, că nu mai trage „la aceeași căruță cu Horea Uioreanu” și că, dacă știa să mobilizeze partidul scorul (prezența la referendum) ar fi fost mult mai bun.

La cuțite, încă din iunie

Cei doi lideri locali ai PNL nu se mai înțeleg de mltă vreme, dar tensiunile au ajuns la apogeu în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale. Horea Uioreanu l-a acuzat atunci pe Nicoară de „fraternizare cu inamicul”, contracandidatul său la președinția Consiliului Județean Cluj, democrat-liberalul Alin Tișe.

După alegeri, la o ședință a conducerii județene a PNL Cluj, Horea Uioreanu l-a acuzat pe Marius Nicoară de trădare. Și nu oricum, ci folosind o frază care i-a lăsat pe cei prezenți cu gurile căscate: „M-ai trădat ca pe Iisus Hristos!”

Potrivit celor prezenți, la ședința cu pricina, Horea Uioreanu l-a acuzat pe Marius Nicoară de „duplicitate” și „o înțelegere secretă” cu Alin Tișe.

Potrivit portalului www.stiridecluj.ro, printre acuze s-a vehiculat că Nicoară și Tișe ar fi avut aceiași consilieri de campanie electorală și ar fi folosit aceeași tipografie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter