Politică

UDMR este supărată pe „haiducul“ Ponta

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/14/03-kelemen hunor conferinta rp 13.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă că Uniunea va ataca în contencios-administrativ ordonanţa de urgenţă a guvernului Ponta. Prin această ordonanţă de urgenţă au fost retrase sumele alocate primăriilor şi consiliilor judeţene din fondul de rezervă al guvernului.</p>

În opinia liderului UDMR, alocările făcute de guvernul Ungureanu nu au fost pe criterii politice, ci pe baza necesităţilor, arată Agerpres. Mai mult, Kelemen Hunor consideră că guvernul Ponta ar trebui să aloce acum bani şi pentru comunităţile care nu au primit data trecută, pentru că există resurse financiare suficiente în acest sens.

 


Ponta: „Nu am luat banii pedeliştilor să îi dau primarilor USL”

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul Victor Ponta a precizat că banii care vor fi luaţi înapoi de Guvern de la administraţiile locale nu vor fi redistribuiţi către primarii şi preşedinţii de consilii judeţene ai USL, ci vor fi folosiţi pentru pensii şi salarii.

La Cluj, banii „nu au fost puşi deoparte“

De la clujeni, Guvernul Ponta nu mai are ce „recupera“. Cele două milioane de lei care au mers la Primăria Cluj-Napoca au fost alocate pentru plata arieratelor Spitalului Muncipal. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Cluj, alte două milioane au fost distribute Regiei de Drumuri, pentru lucrări de reparaţii.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, Guvernul Ponta a decis să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de fostul Guvern, din Fondul de rezervă bugetară. La începutul lunii aprilie, prin hotărâre, Guvernul a alocat primăriilor fonduri totale de 148 milioane euro, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, pentru finanţarea unor proiecte europene aflate în derulare şi pentu plata arieratelor.

abonare newsletter