Politică

Mircea Jorj critică PUG-ul orașului

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/14/02-dezbatere pug comisia de urbanism adrian borda_2_sc_06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Președintele PSD Cluj-Napoca crede că proiectul de traversare Est-Vest şi Vest-Est a oraşului „este o eroare fundamentală”.

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, candidat al USL pentru Consiliul Local, spune că echipele tehnice ale USL au lucrat aproape un an şi jumătate la elaborarea programului de guvernare locală, care a fost lansat, sâmbătă, de senatorul PNL Marius Nicoară, în fundamentarea candidaturii sale pentru funcţia de primar.

Mircea Jorj crede că proiectul preconizat în anii anteriori, prin Planul Urbanistic General, de traversare Est-Vest şi Vest-Est a oraşului, prin zona căii ferate, „este o eroare fundamentală”, pentru că pe acest traseu sunt mii de proprietăţi private, iar exproprierile nu sunt posibile. În zona centrală, care trebuie conservată pentru patrimoniul său arhitectural, nu pot fi construite noi artere de circulaţie, a explicat liderul social-democrat.

Din punctul său de vedere, pentru candidatura oraşului la statutul de Capitală Culturală Europeană municipalitatea trebuie să gândească un buget multianual.

Totodată, liderul Mircea Jorj a explicat că noutatea programului de guvernare locală al USL este consultarea cetăţenilor, dezbaterea lui publică. După consultare va fi aplicată metoda de realizare.

„Până acum, în administraţia oraşului Cluj-Napoca a lipsit transparenţa decizională. Soluţiile propuse în programul USL de guvernare locală nu sunt impuse, au fost discutate cu cetăţenii, cu societatea civilă şi cu specialiştii. Este un program de guvernare aflat în dezbatere publică. În privinţa soluţiilor de infrastructură, centrul istoric al oraşului trebuie să fie neapărat conservat. Istoria şi tradiţia cetăţii constituie punctele cheie pentru candidatura oraşului la statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2020. Pentru suita de evenimente de 365 de zile din 2020 este nevoie de o infrastructură urbană şi o alta de transport, precum şi de evenimente de anvergură. Soluţiile clasice, vechi, nu mai pot fi aplicate acum la Cluj-Napoca”, a spus Mircea Jorj.

„La Cluj-Napoca a funcţionat până acum o administraţie a maşinii de vot, cu poziţii de forţă. Rezultatele ei nu au fost dintre cele mai bune. În prezent avem probleme serioase de infrastructură la Cluj-Napoca”, a spus Mircea Jorj.

abonare newsletter