Politică

Clujul şi-a prezentat oficial proiectul Capitală Europeană a Tineretului

<p />Iniţiatorii proiectului Cluj, Capitală Europeană a Tineretului, Primăria Cluj-Napoca şi Grupul PONT au prezentat, săptămâna trecută, conducerii Forumului European de Tineret conceptul de share al candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

De asemenea, au fost prezentate şi proiectele, direcţiile majore şi instrumentele de management şi comunicare care vor fi utilizate în planificarea şi implementarea acestui program major. Un alt aspect important al întâlnirii a fost prezentarea susţinerii publice şi instituţionale existente, lista celor peste 90 de organizaţii şi organisme guvernamentale naţionale, universităţi, a Asociaţiei Cluj-Napoca 2020 Capitală Culturală Europeană şi a organizațiilor neguvernamentale locale de tineret care au participat activ la realizarea conceptului propunând proiectele concrete, rolul presei, dar şi activitatea din mediul virtual în promovarea candidaturii, care a reprezentat un real sprijin. Până la sfârşitul verii va fi publicată lista oraşelor finaliste, împreună cu restul documentaţiei aferente candidaturii.

Decizia finală cu privire la acordarea titlului va fi anunţată la Maribor, din Slovenia, la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, în cadrul adunării generale a Forumului European de Tineret.

Obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului dă dreptul orașului care va purta acest titlu ca, timp de un an, să-și prezinte viața culturală, socială, politică și economică, în legătura cu tineretul.


Ultimele Stiri
abonare newsletter