Politică

40.000 de clujeni au datorii la salubritate

<p />Aproximativ 40.000 de clujeni au datorii la serviciile de salubritate şi există riscul ca firmele să refuze să mai presteze aceste servicii.

Laszlo Attila, viceprimarul Cluj-Napoca a declarat că există asociaţii de locatari care au datorii mai vechi de un an.

„Este un semnal de alarmă pe care sunt nevoit să îl trag. Firmele de salubritate ne-au solicitat sprijin referitor la datoriile mai mari de un an ale asociaţiilor de locatari. Trebuie făcute eforturi pentru plata acestor datorii, mai ales că firmele de salubritate au cerut deja majorarea tarifelor”, a spus Laszlo Attila.

La rândul său, Eugen Vereş, directorul companiei de salubritate Brantner-Vereş a afirmat că există o mare problemă la încasarea banilor pentru facturile de salubritate. „Cea mai mare problemă o avem la încasarea banilor pentru servicii. Potrivit contractului, noi emitem facturile şi în termen de zece zile trebuie să primim banii, dar trece şi un an şi nu primim nimic. O să ajungem în final să nu mai putem presta servicii”, a subliniat Eugen Vereş.

El a mai spus că în mod normal ar putea să oprească serviciile, dar au apelat la autorităţile locale pentru a-i sprijini în recuperarea datoriilor.

Până acum, 30 de asociaţii de locatari au fost acţionate în instanţă pentru neplata facturilor la salubritate.


abonare newsletter