Politică

Trafic suspendat pe aeroportul Cluj în perioada 7-13 mai

<p />Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca anunţă că toate cursele aeriene vor fi suspendate în perioada 7-13 mai, ca urmare a lucrărilor de reparaţii la pistă.

„Având în vedere lucrările de reparaţii ce vor fi executate la vechea pistă de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, traficul aerian pe aeroportul clujean va fi suspendat în perioada 7 mai, ora 8,00 - 13 mai, ora 18,00. Începând cu data de 13 mai, ora 18,00, traficul va fi reluat conform orarului obişnuit”, se precizează într-o informare a aeroportului clujean.

Totodată, pasagerii sunt rugaţi să ia legătura cu companiile aeriene pentru a se informa cu privire la orarul zborurilor şi la aeroporturile de plecare/sosire pentru perioada respectivă.

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca are în faza de execuţie o nouă pistă de 3.500 de metri, din care într-o primă fază vor fi construiţi 2.100 de metri. Pe 5 octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru prima etapă de execuţie a 2.100 de metri din pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

„În aceste condiţii, conform contractului semnat, finalizarea lucrărilor va trebui realizată în termen de şase luni”, preciza, la acea dată, Consiliului Judeţean Cluj. Prima parte de 2.100 de metri a noii piste a aeroportului clujean va fi realizată de asocierea firmelor Napoca SA, Icco Systems SRL şi Geo Arc SRL, care au câştigat licitaţia contra sumei de 32,44 milioane de euro fără TVA.

abonare newsletter