Politică

18 candidați din Cluj și-au pregătit „pașaportul” pentru drumul către Parlamentul European

18 candidați din Cluj și-au pregătit „pașaportul” pentru drumul către Parlamentul European.

18 clujeni și-au pregătit „pașaportul” pentru drumul către Parlamentul European. Sursă foto: Facebook/Parlamentul European 18 clujeni și-au pregătit „pașaportul” pentru drumul către Parlamentul European. Sursă foto: Facebook/Parlamentul European

 

 


Cum alegerile europarlamentare se apropie, 18 candidați din Cluj și-au pregătit „pașaportul” pentru drumul către Parlamentul European. 

Candidații vin din 11 partide politice, iar printre ei nu se regăsesc doar politicieni consacrați, ci și simpli cetățeni. Vă prezentăm candidații de Cluj care se regăsesc pe listele partidelor pentru alegerile europarlamentare înscrise la Biroul Electoral Central.


Pe lista de candidați ai Alianței Electorale PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie îi avem pe Daniel Buda (PNL, poziția 9), membru al Parlamentului European și Vasile Dîncu (poziția 8), senator în Parlamentul României. 

Daniel Buda (poziția 9) este absolvent al Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, al Facultăţii de Drept, Universitatea Babeş- Bolyai şi doctor în Filosofie la aceeași universitate. Liberalul a obținut primul mandat de europarlamentar în 2014, iar pe al doilea în 2019. Totodată, între 2004-2012, șeful PNL Cluj a fost deputat în Parlamentul României. 


Europarlamentarul Daniel Buda (PNL). Sursă foto: Facebook/ Daniel Buda

Vasile Dîncu, senator PSD în Parlamentul României, se află pe poziția 8 pe lista de candidați comuni ai Alianței Electorale PSD-PNL. Fostul ministru al Apărării a terminat Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș Bolyai”, Cluj-Napoca și este doctor în sociologie. Șeful PSD Cluj a fost membru în Grupul Socialiștilor în Parlamentul European între 2005-2007.

Senatorul Vasile Dîncu (PSD). Sursă foto: Facebook/ Vasile Dîncu

Un consilier local din Cluj-Napoca, pe lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită (ADU) pentru alegerile europarlamentare

Adriana Cristian, consilier local la Primăria Cluj-Napoca și membru în Comisia juridică și Comisia de Sport, tineret, mediu și turism ocupă poziția 9 pe lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită (ADU). Adriana Cristian este doctorand al  Facultății de Științe Politice și absolvent al masterului Facultății de Studii Europene, în cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și în 2020 și-a început primul mandat de consilier local în Primăria Cluj-Napoca. 


Adriana Cristian (USR). Sursă foto: Facebook/ Adriana Cristian

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) l-a pus pe poziția 21 pentru alegerile europarlamentare pe Fițiu Avram, conferențiar universitar la USAMV Cluj-Napoca. Antal Geza, președintele Uniunii Democratice Maghiare din România (UDMR) Cluj și consilier județean  ocupă poziția 18 pe lista de candidați la alegerile europarlamentare. De asemenea, pentru județul Cluj, din partea UDMR, o avem pe Szbo-Csorba Szuzsanna Emese din satul Sic, ea ocupând poziția 33

Candidat AUR pentru europarlamentare, Avram Fițiu. Sursă foto: Facebook/Avram Fitiu

Partidul SOS România are un singur candidat din județul Cluj - Nicula Florian Alexandru - medic la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. El ocupă poziția 15 pe lista pentru alegerile europarlamentare. 


CITEȘTE ȘI: 

Alegeri europarlamentare. 15 formaţiuni politice şi alianţe, plus 7 candidaţi independenţi s-au înscris la Biroul Electoral. Vezi LISTELE.

Lista de candidați ai Partidului Alternativa Dreaptă este deschisă de către președintele partidului, Mîrza Adela-Dorina, specialist marketing și expert studii europene. Este implicată în politică din 2012 și a participat la fondarea a trei partide de la firul ierbii: Noua Republică, M10 și Alternativa Dreaptă. De asemenea, pe poziția 11 se află politologul Șomlea Vasile-Florin

Partidul Diaspora Unită (PDU), care îl are pe actorul Florin Călinescu pe poziția 1, are 3 candidați din județul Cluj. Mai exact pe Mocan Marius-Simion, președinte și fondator PDU, domiciliat în Huedin, iar de profesie este sociolog, activist civic și antreprenor. Poziția 13 este ocupată de către Antonie-Pașca Denis-Paul, kinetoterapeut și project manager, iar poziția 30 a mers la Rondolean Cezara-Andrada, însoțitor de zbor. 

Pe lista candidaților ai Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) îl avem pe Iacob Dan-Mihai din Cluj-Napoca, inginer diplomat și ocupă poziția 14. Profesoara Florina Russu, din Florești, este candidată a Partidului REPER pentru Parlamentul European, ea ocupând poziția 16. La Partidul România Mare (PRM), pe poziția 8, îl avem pe juristul Porfire Sergiu

Pe lista de candidați ai Partidului Noua Românie (PNR) și-au făcut loc trei persoane care vor să reprezinte județul Cluj. Este vorba despre Vlad Ionuț Andrei, inginer constructor, care ocupă poziția 5, Rațiu Cristian Vasile, teolog, ocupă poziția 6 și Mărgineanu Florin, lăcătuș, poziția 12. 

Pe lista pentru europarlamentare ale Partidului Patrioților, PNȚMN și Alianța Politică România Socialistă nu se află niciun reprezentant din județul Cluj. 

Pe 9 iunie vor avea loc alegerile europarlamentare, unde vom alege cei 33 de europarlamentari care ne vor reprezenta în Parlamentul European. De asemenea, tot pe 9 iunie vor avea loc alegerile locale. De asemenea, 15 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi 7 candidaţi independenţi s-au înscris la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alegeri europarlamentare. 15 formaţiuni politice şi alianţe, plus 7 candidaţi independenţi s-au înscris la Biroul Electoral. Vezi LISTELE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter