Politică

Europarlamentarul Vlad Gheorghe, împiedicat cu bodyguarzii să participe la o ședință a USR. Explicația ridicolă a conducerii partidului: nu avea cotizația plătită la zi!

Europarlamentarul Vlad Gheorghe reclamă, pe rețelele de socializare, că bodyguarzii USR nu l-au lăsat să participe la Comitetul Politic.

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, împiedicat să participe la Comitetul Politic. FOTO: Facebook/ Vlad Gheorghe Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, împiedicat să participe la Comitetul Politic. FOTO: Facebook/ Vlad Gheorghe

 

 


Europarlamentarul Vlad Gheorghe, ales pe listele partidului USR în urmă cu cinci ani, acuză duminică, pe contul său de socializare, că nu a fost lăsat să participe la şedinţa Comitetului Politic al USR, fiind oprit de către bodyguarzi la intrare pe motiv că nu este „membru activ”.

 


„Jandragneria s-a mutat la USR! Am fost întâmpinat cu bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului azi. Știrea zilei este că USR mai are un singur europarlamentar - cel puțin, conform conducerii USR. Am mers astăzi la Comitetul Politic al partidului în care sunt din 2016 și nu am fost lăsat să intru. Mi s-a spus că «așa sunt ordinele» și că «nu figurez ca membru USR» în Registru, «membru activ». Eu știu că nu este jurist Cătălin Drulă, dar are totuși juriști la partid - i-ar răspunde și voluntar dacă întreabă, nu trebuie să-i plătească la fel ca pe prietenul Cristian Ghinea. Conform cărui articol din statut nu mai sunt eu membru USR? Cărei proceduri? Au anunțat legal faptul că din doi europarlamentari mai au doar unul? Eu sigur n-am primit nicio convocare, înștiințare, nici măcar răspuns la adresele trimise oficial acum luni de zile către forurile statutare din partid nu am primit”, a arătat europarlamentarul.

Europarlamentarul reclamă nerespectarea Statutului USR

El susține că informațiile vehiculate în spațiul public potrivit cărora ar fi fost suspendat din partid sunt false și că USR nu respectă statutul, arătând că procedura de suspendare nu a fost îndeplinită.


„Din păcate, conducerea USR continuă să nu respecte statutul și să se mândrească cu asta. Înțeleg că există declarații publice și către membrii USR conform cărora eu aș fi suspendat din partid și din acest motiv nu aveam dreptul să particip și implicit să votez la acest Comitet Politic. Este un FALS grosolan. Așa cum am atras atenția conducerii USR informal și formal, prin 13 adrese și reveniri ulterioare, procedura statutară prin care eu să fiu suspendat nu a fost îndeplinită. 

Conform articolului 52, litera k din Statutul USR, forul care dispune sancțiuni pentru un europarlamentar este chiar Comitetul Politic. NU EXISTĂ o astfel de hotărâre. Prin urmare, eu nu sunt suspendat și mi-a fost încălcat un drept statutar prin nepermiterea accesului la ședința de astăzi a Comitetului Politic. Mai mult, am solicitat să depun la fața locului o cerere în acest sens - și acest aspect mi-a fost refuzat. Am solicitat o clarificare în afara ședinței din partea conducerii - și acest lucru a fost refuzat, deși nu începuse ședința, nu ar fi perturbat lucrările Comitetului Politic”, a arătat Gheorghe. 


Vlad Gheorghe susține că motivul pentru USR încearcă denaturarea faptelor este refuzul său de a plăti „cotizația” cotă-parte din salariul de europarlamentar, despre care susține că este ilegală.

„Încercările repetate și deliberate de a denatura situația reală pe care le fac Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuț Moșteanu și alți colegi din conducerea USR sunt nu doar rușinoase, ci pot avea inclusiv consecințe legale. Că eu, spre deosebire de alții fără CV și diplome, chiar sunt jurist și știu cu legea. Ăsta fiind și motivul pentru care am refuzat plata ”cotizației” cotă-parte din salariul de europarlamentar, care este ilegală, nu mai zic imorală, că n-am intrat în USR ca să dau zeciuială la partid de teamă că nu mă mai pune Drulă pe listă. 


„Partidul «altfel» are azi bodyguarzi care păzesc intrarea de la Comitetul Politic”

Totodată, europarlamentarul critică decizia conducerii partidului de a se alia cu PMP și Forța Dreptei pentru alegerile care urmează.

„USR, partidul născut la firul ierbii, partidul «altfel», pentru oameni, din mijlocul oamenilor simpli, onești, implicați are azi bodyguarzi care păzesc intrarea de la Comitetul Politic. Așa o fi când faci alianță cu ce-a rămas din UNPR-ul lui Gabriel Oprea în PMP, asta o însemna Forța Dreptei - nu vă pot spune, pentru că nu am fost lăsat să intru. Repet, nu mi s-a permis să particip în mod statutar în calitatea de europarlamentar USR. (…)

Cu toții am sperat că măcar în ceasul al doișpelea Cătălin Drulă și conducerea USR o să se trezească și o să ofere românilor alternativa promisă în 2016 - un partid altfel, cu oameni care nu au mai fost la putere, fără penali, fără «echipe câștigătoare», cu transparență și principii europene în intern și extern. 

Cum facem asta cu PMP, în care sunt mulți din UNPR-ul lui Gabriel Oprea? Cum facem asta alături de Forța Dreptei când guvernul Orban a fost cel care a sesizat la CCR DNA-ul Pădurilor, proiect de lege la care am contribuit și cu care USR se mândrește și acum? Cum facem asta cu candidați puși din pix de șeful supremt pe liste, iar statutul - constituția USR - e neglijabil și democrația internă e un moft?”

„Cu liniștea asta e Șoșoacă mai prezidențiabilă decât Drulă!”

Totodată, Vlad Gheorghe denunță cenzura din partid, arătând că „cine critică este fie suspendat, fie exclus din partid”, dar și atitudinea liderilor partidului care vor „să fie liniște”.

„Cine critică este fie suspendat, fie exclus din partid si ar trebui să acceptăm asta ca pe o stare de fapt? Să fie liniște, ni se spune acum, de parcă asta contează, nu să facem ceea ce este statutar, legal, moral, ceea ce am promis românilor când am intrat în politică să schimbăm țara asta. Când ne spuneau cei din partidele vechi «Ciocu mic!» am ieșit în stradă. Împotriva lui Dragnea am ieșit în stradă. Am spus românilor că vrem o Românie fără penali în funcții publice și le-am spus că vrem justiție, nu corupție. Acum ne aliem cu cei cărora le-am facut opoziție pentru ce, ca să fie liniște?! Cu liniștea asta a băgat-o Dan Barna pe Viorica Dăncilă în turul al doilea în 2019 și ne-am ales iar cu Iohannis. Cu linștea asta a ajuns USR în urma extremiștilor anti-europeni în sondaje. Cu liniștea asta e Șoșoacă mai prezidențiabilă decât Drulă”,  mai spus europarlamentarul.

„Trebuia să ne batem la podium, nu să prindem un chinuit loc 4”

În final, Gheorghe a spus că USR ar fi trebuit să demonstreze în ultimii ani că  poate schimba țara și „să se bată la podium”, nu să spere la locul patru în voturile cetățenilor. 

„Eu nu pot fi părtaș la așa ceva ca să mi se dea vreun loc pe vreo listă. Niciunul dintre colegele și colegii mei care au intrat cu un crez în USR nu au cum să fie părtași la așa ceva. Misiunea USR nu e să fie liniște și să ne mințim unii pe alții că schimbăm România în 2024 cu un foarte optimist 15% alături de PMP și Forța Dreptei. Misiunea USR este să schimbe țara asta, nu să reciclăm figuri controversate.

Pentru asta trebuia să ne batem la podium cu PSD și PNL, nu să prindem un chinuit loc 4 în opțiunile de vot ale românilor. Nu răspunde nimeni pentru dezastrul ăsta? Membrii USR - ăia care-au mai ramas - spun dezamagiți că nu e ok, oamenii pe stradă, pe conturile oficiale spun: Trezește-te, Cătălin Drulă! USR, ce faci? (…)”, a conchis Vlad Gheorghe.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că europarlamentarul Vlad Gheorghe a fost suspendat din partid, pentru că nu şi-a plătit cotizaţia, după ce acesta a acuzat iniţial faptul că nu a fost lăsat să participe, duminică, la Comitetul politic al formaţiunii: „O scurtă clarificare legată de ceea ce susţine Vlad Gheorghe. Vlad a fost suspendat din partid pentru neplata cotizaţiei. Pentru că este suspendat, nu putea vota la Comitetul Politic, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces. Lista a fost făcută pentru buna desfăşurare a evenimentului, nimic ieşit din comun. Colegii care s-au ocupat de acces i-au comunicat politicos că nu este pe listă. Atât. Nimic mai mult. Vlad ştia că nu are drept de vot şi acces”, a anunţat Ionuţ Moşteanu, după ce Vlad Gheorghe a făcut o serie de acuzaţii la adresa USR.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

USR „se sinucide” politic înaintea alegerilor: în mai puțin de o săptămână, a rămas fără „cap de listă” la europarlamentare și fără un viceprimar de sector

Ultimele Stiri
abonare newsletter