Politică

Primarul Bogdan Pivariu va candida pentru încă un mandat la Florești

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, ar putea candida pentru un nou mandat la primărie. PNL îi vrea candidați pentru alegerile locale din 2024 pe primarii în funcție .

Bogdan Pivariu, un nou mandat la Primăria Florești? Sursa foto: Bogdan Pivariu/ Facebook Bogdan Pivariu, un nou mandat la Primăria Florești? Sursa foto: Bogdan Pivariu/ Facebook

 

 


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, ar vrea să candideze pentru un nou mandat la primărie, a declarat acesta marți într-o emisiune la un post local de radio. Comuna Florești va avea anul acesta cel mai mare buget din istoria sa, de peste 220 milioane de lei, din care aproape 60% reprezintă bugetul de dezvoltare a comunei.

 


„Personal, îmi place bugetul pe anul acesta, dar pot spune că sunt sigur că vreau și că putem mai mult. O să construim bugete și mai mari în anii care urmează, pentru că știm ce avem de făcut. Deja am construit o echipă care lucrează în concordanță, își armonizează tot ceea ce fac și suntem destul de eficienți. În viitor o să fim mai familiari cu tot ceea ce înseamnă digitalizarea. Vă spun că sunt optimist că în anii care urmează vor fi bugete și mai mari”, a declarat edilul.

Întrebat dacă plănuiește să candideze pentru un nou mandat la Primăria Florești, Bogdan Pivariu a replicat scurt și la obiect: „Sigur că da”.


„Sunt colegi care fac «gargară politică» pe acest subiect”

În cadrul unei intervenții telefonice, primarul Floreștiului a vorbit despre bugetul comunei pentru anul 2024, referindu-se totodată la investițiile care vor fi duse la bun sfârșit anul acesta și care vor trebui „decontate”.

În acest context, primarul și-a exprimat regretul față de atitudinea unor colegi din consiliul local despre care spune că dezinformează și că fac „gargară politică” din subiectul bugetului.


„Îmi pare tare rău că sunt colegi care, de dragul jocului electoral, preferă să dezinformeze și să facă «gargară politică» pe acest subiect, eu sper că o fac doar din nepricepere și nicidecum din rea intenție. De la începutul mandatului, am făcut totul programat, pas cu pas, bucățică cu bucățică, într-un tablou mai mare care înseamnă o dezvoltare strategică și sustenabilă a Floreștiului”, a mai arătat primarul Bogdan Pivariu.

Primarii în funcție, favoriți la alegerile din 2024

PNL va anunţa până în 28 februarie candidaţii pentru posturile de primar, fiind favoriţi să candideze primarii în funcţie şi liderii de organizaţii, a anunţat recent Raluca Turcan.


„Există un calendar pe care noi, ca organizaţie, o să îl respectăm şi, până în data de 28 februarie, o să desemnăm oficial candidatul pentru toate primăriile şi în municipiul reşedinţă şi în alte UAT-uri din judeţul Sibiu. Este o obligaţie pe care noi o vom respecta”, a precizat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

În cazul localităţilor unde există primari liberali în funcţie, aceştia sunt evaluaţi de conducerea partidului. 

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, întrebat în ultimele zile ale anului trecut dacă va părăsi Clujul pentru o funcție la nivel național, a respins o asemenea ipoteză. Astfel, cel mai probabil, edilul va candida pentru cel de-al șaselea mandat la Primăria Cluj-Napoca. 

„Am spus și repet: nu mă interesează niciun fel de competiție națională. Punct”, a răspuns tranșant primarul.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit recent despre viitorul său politic, arătând că nici el, nici organizația județeană a partidului nu au luat încă o decizie cu privire la postura sa în alegerile din 2024, însă a sugerat că orice este posibil, chiar și „un capăt de viață politică”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primarul Emil Boc EXCLUDE o colaborare cu PSD la alegerile locale: „Eu cu PSD, candidat comun? Exclus!”

abonare newsletter