Politică

Senatul i-a ridicat imunitatea lui Florin Cîțu. Fostul premier poate fi urmărit penal în dosarul vaccinurilor.

Fostul premier Florin Cîțu, acuzat de DNA de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID, poate fi urmărit penal după ce Senatul a decis ridicarea imunității.

Solicitarea DNA în cazul fostului premier Florin Cîțu, aprobată de Senat/Foto: Senatul României Facebook.com Solicitarea DNA în cazul fostului premier Florin Cîțu, aprobată de Senat/Foto: Senatul României Facebook.com

 

 


Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

 


Votul a fost secret cu bile, fiind înregistrate 90 de voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

Cîţu a susţinut, la dezbaterile din plen, că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru „în conformitate cu legislaţia din România”.


CITEȘTE ȘI: 
DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, săptămâna trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.

Procurorii anticorupție arătau că cei trei au decis asupra achiziției unei cantități de peste 52 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, în valoare de peste 1 miliard de euro, deși statul român avea asigurată deja cantitatea necesară pentru vaccinarea a 23 de milioane de persoane, în baza unor contracte anterioare.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ciucă: Vom da votul nostru ca justiţia să-şi facă datoria; Cîţu va deveni senator neafiliat

DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Foștii ministri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă rămân fără imunitate în dosarul vaccinurilor. Klaus Iohannis a aprobat cererea de urmărie penală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter