Politică

Proiect de lege împotriva condiţionării ajutoarelor sociale

<p />Deputatul independent Mircia Giurgiu vrea ca ajutoarele sociale să nu fie condiţionate de plata impozitelor.

Mircia Giurgiu a pregătit un proiect de lege prin care ca acordarea unor indemnizaţii şi ajutare sociale să nu fie condiţionată de plata impozitelor şi taxelor locale. Mircia Giurgiu a declarat ieri că prin propunerea sa legislativă propune modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială.

„Persoanele care primesc beneficii sociale precum indemnizaţia de creştere a copilului, venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei vor rămâne fără aceste drepturi pentru o perioadă de 5 luni dacă nu îşi achită taxele şi impozitele locale. (...) În condiţiile impuse de OUG 124/2011, riscurile la care este expusă familia sunt majore. Sunt mii de familii care chiar au nevoie de banii din indemnizaţie şi care, la limita subzistenţei fiind, sunt şi datoare statului. Astfel, nu se poate stimula natalitatea când cineva vine să ia şi puţinii bani existenţi. (...) Fără indemnizaţia pentru creşterea copilului mulţi părinţi nu îşi permit să îşi crească copiii şi multe familii nu au alte mijloace de supravieţuire”, a explicat deputatul clujean în expunerea de motive a proiectului de lege.

Giurgiu a cerut astfel abrogarea articolelor din ordonanţa respectivă prin care se instituie suspendarea acelor drepturi. Proiectul legislativ va fi depus luni la Camera Deputaţilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter