Politică

Oficial! Gabriela Firea a demisionat după scandalul cu „azilele groazei”

Gabriela Firea a demisionat, vineri, din funcția de Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Gabriela Firea/ Foto: Gabriela Firea - Facebook Gabriela Firea/ Foto: Gabriela Firea - Facebook

 

 


În această dimineață, senatorul PSD a ajuns la Guvern, unde a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu. Se pare că, în urma discuției, Gabriela Firea a luat decizia de a demisiona. 

 


Decizia vine la o zi după demisia lui Marius Budăi, Ministrul Muncii.

Demisia vine la 10 zile de la perchezițiile făcute de anchetatori la azilele groazei din Voluntari și în urma numeroaselor dezvăluiri privind legăturile Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul a două dintre căminele de bătrâni.


În ultimele zile au fost făcute presiuni la adresa Ministrului Familiei, Gabriela Firea, dar și a premierului Marcel Ciolacu, în contextul scandalului din căminele groazei. 

Gabriela Firea: „Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină”

Gabriela Firea a postat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj după ce și-a dat demisia. Aceasta dă vina pe jurnaliști și pe modul în care a fost prezentată în presă, fără a-și asuma nicio responsabilitatea odată cu actul demisiei.


Ea spune că ea și soțul ei au fost prezentați negativ tocmai pentru că ea incomodează „prin suma faptelor bune” pe care le-a făcut și prin „conduita sa”.

„Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea. Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni! (…) Dar, fiecare ne ducem crucea!
De aceea, am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez”, a scris Gabriela Firea.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului azilelor groazei. Premierul Ciolacu: „Este un gest de onoare”

Ministrul Sănătății, acuzat că știa de azilele groazei. Ungureanu: „Rafila a știut de atrocitățile din aziluri și nu a făcut nimic!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter