Politică

Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează în urma scandalului azilelor groazei. Premierul Ciolacu: „Este un gest de onoare”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat joi dimineață că va demisiona, după ce a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu, potrivit unor surse guvernamentale.

Marius Budăi/ Foto: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale - Facebook Marius Budăi/ Foto: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale - Facebook

 

 


Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a depus demisia din funcţie joi, au confirmat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

 


Potrivit surselor citate, Budăi şi-a depus demisia la Cancelaria prim-ministrului.

Demisia lui Marius Budăi a fost solicitată de ONG-uri, însă în spatele ușilor închise și cei din PNL au cerut ca Marius Budăi să plece din fruntea ministerului Muncii.


Demisia reprezintă un gest de onoare, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

„Este cât se poate de clar, evident, că dintr-un cumul de factori care ţin atât de stat, cât şi de zona privată activitatea de protecţie a persoanelor vârstnice şi vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său iniţial. (...) Am avut în această dimineaţă o discuţie cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia la finalul acestei şedinţe. Este un gest de onoare pentru care îi mulţumesc şi sunt convins că aceasta este reacţia firească a unui decident politic într-o astfel de criză, în orice democraţie consolidată a Europei”, a afirmat premierul. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, șocat de azilele groazei: „Ne-au dezamăgit pe toți imaginile cu acea dezumanizare pe care ființa umană poate să o producă”

Azilele groazei, efecte până la Cluj. Amenzi de peste 320.000 lei, după controale la 12 centre din județ.

Tortura în azilele de bătrâni. 24 de persoane, reținute. Victimele erau bătute şi transformate în sclavi

Azilele groazei. Ungureanu: Trecerea azilelor în subordinea secţiilor de boli psihice este „absolut absurdă și ilegală”

Ultimele Stiri
abonare newsletter