Politică

Ieșirea UDMR de la guvernare nu va afecta realizarea proiectelor din Cluj. Emil Boc: „Colaborarea politică trebuie menținută”

Parteneriatul cu UDMR de la nivel local va continua, chiar dacă uniunea maghiară nu mai face parte din Guvernul Ciolacu.

Colaborarea cu UDMR în Consiliul local va continua, chiar dacă uniunea maghiară nu mai face parte din noul guvern/Foto: primariaclujnapoca Colaborarea cu UDMR în Consiliul local va continua, chiar dacă uniunea maghiară nu mai face parte din noul guvern/Foto: primariaclujnapoca

 

 


UDMR a ieșit de la guvernare după ce PNL nu a fost de acord ca uniunea maghiară să primească mai mult decât Ministerul Energiei, în timp ce PSD ar fi fost dispus să ofere și Mediul. Totuși, un guvern fără UDMR va avea în continuare o majoritate de peste 60% în cele două camere ale legislativului                            

 


Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, joi. cererea de acordare a încrederii pentru programul şi lista Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu. 

 


Primarul Clujului, Emil Boc, a apreciat prestația miniștrilor UDMR în fostul Cabinet Ciucă și și-a exprimat încrederea că uniunea maghiară va reveni în Executiv, în viitor, chiar dacă într-o altă formulă. 

„Îmi pare rău că partenerii de la UDMR nu sunt în Guvern, pentru că au demonstrat profesionalism. Dar sunt convins că viața politică merge mai departe și cred că revenirea lor ulterioară, în urma alegerilor sau într-un alt context, va fi posibilă”, a declarat primarul Clujului Emil Boc. 


În privința modului în care va afecta ieșirea UDMR de la guvernare parteneriatele de la nivel local, edilul Clujului a declarat că, din punctul său de vedere, proiectele dezvoltate în Cluj nu vor fi afectate în urma acestei decizii, context în care colaborarea de la nivel local va continua. 

„Nu știu, cel puțin deocamdată, de vreo discuție pe acest subiect. Este prea devreme pentru a dezbate o asemenea temă. 


Eu cred că colaborarea politică cu UDMR trebuie menținută. Dar forma în care se va întâmpla aceasta va fi decisă de conducerile celor două partide. 

Dacă m-ați întreba pe mine, eu aș menține colaborarea și parteneriatul cu UDMR, în forma permisă în momentul de față, chiar dacă fără participarea miniștrilor în guvern. 

Împreună, am putea găsi soluții de altă natură în vederea continuării parteneriatului politic cu UDMR. 

Aceasta este poziția mea, dar deocamdată nu s-a discutat la nivel politic în PNL acest subiect”, a declarat, vineri, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, la un post local de radio. 

Guvernul Ciolacu a depus, joi, jurământul de investitură în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Guvernul Ciolacu a depus jurământul de investitură la Cotroceni. Iohannis: „Jumătate de an în care putem rezolva multe lucruri, după care intrăm într-un an super-electoral”

Oficial. Guvernul Ciolacu a trecut în Parlament cu 290 de voturi „pentru”. Ce urmează

abonare newsletter