Politică

Guvernul Ciolacu a depus jurământul de investitură la Cotroceni. Iohannis: „Jumătate de an în care putem rezolva multe lucruri, după care intrăm într-un an super-electoral”

Guvernul Ciolacu a depus jurământul de investitură în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.

Membrii Guvernului Ciolacu au depus jurământul de investitură la Palatul Cotroceni/Foto: Administrația Prezidențială a României Facebook.com Membrii Guvernului Ciolacu au depus jurământul de investitură la Palatul Cotroceni/Foto: Administrația Prezidențială a României Facebook.com

 

 


Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, joi. cererea de acordare a încrederii pentru programul şi lista Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu.

 


Ulterior, membrii noului guvern s-au prezentat la Palatul Cotroceni pentru depunerea jurământului. 

Cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a noului Guvern, desfăşurată la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat prestația Guvernului Ciucă și a arătat că noul Executiv, coordonat de Marcel Ciolacu (PSD), trebuie să răspundă provocărilor într-un timp limitat, în condițiile în care anul 2024, cu patru rânduri de alegeri, este un an „super-electoral”.


„Subiectul cel mai discutat şi comentat din ultimele săptămâni a fost ceea ce s-a numit rotaţia premierilor. Iată că, în timp record, fără sincope, cu rezultate foarte bune, această procedură s-a încheiat. Nu este puţin lucru şi este prima dată în România că se întâmplă, într-o coaliţie, o astfel de mişcare. 

Este important pentru politica românească, pentru România şi pentru români, pentru că acest fel de a face politică arată stabilitate, seriozitate şi că politicienii implicaţi sunt hotărâţi să îşi ia mandatele foarte în serios. 


S-a încheiat prima parte, sub conducerea guvernamentală a prim-ministrului Ciucă, şi a dovedit coaliţia că ştie să gestioneze treburile publice. Dacă ar fi să descriu prima parte a acestui mandat al coaliţiei în câteva cuvinte, cred că ele ar putea să fie: seriozitate, stabilitate, securitate, eficienţă şi eficacitate.

Felicit pe premierul Ciucă și echipa cu care a lucrat.


Dle Ciolacu, ați fost parte în echipă. Sunt încredințat că în această nouă postură veți continua munca începută de coaliție acum un an și jumătate. Sunt multe probleme de rezolvat. În practică, știm că merge din ce în ce mai greu.

Avem jumătate de an în care putem rezolva foarte multe lucruri după care intrăm într-un an super-electoral cu patru alegeri.

Vă doresc să nu pierdeți din vedere pentru ce ați jurat. Lucrul cel mai important e să vă străduiți să rezolvați problemele României, doar după aceea problemele legate de formațiunile politice.

Vă doresc un mandat bun, cu rezultate”, a declarat Klaus Iohannis.

Parlamentul a aprobat Guvernul propus de Marcel Ciolacu. Au fost 290 de voturi „pentru”. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Oficial. Guvernul Ciolacu a trecut în Parlament cu 290 de voturi „pentru”. Ce urmează

Ultimele Stiri
abonare newsletter