Politică

Fost consilier local din Huedin, găsit de ANI în incompatibilitate

Un fost consilier local din orașul Huedin s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2017-2020, arată Agenția Națională de Integritate.

Fost consilier local din Huedin, în incompatibilitate. FOTO: Inquam Photos / George Călin Fost consilier local din Huedin, în incompatibilitate. FOTO: Inquam Photos / George Călin

 

 


Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, miercuri, că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 12 aleşi locali.
 

Printre ei se numără și Marinela Corina Cozea, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al oraşului Huedin, Jud. Cluj. Ea s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 decembrie 2017 - 24 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi funcţia de administrator provizoriu, respectiv administrator neexecutiv în cadrul Consiliului de Administraţie al unei societăţi înfiinţate şi aflate sub autoritatea consiliului judeţean.


De asemenea, în lista publicată miercuri de ANI se găsesc mai mulți consilieri județeni din județele Constanța și Timiș, un primar din județul Botoșani și mai mulți consilieri locali din Argeș, Bacău, Tulcea, Caraș Severin, Alba și Arad.

Agenţia Naţională de Integritate arată că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, iar Marinela Corina Cozea şi Cristina Popa nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana (...) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează ANI în comunicat. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Consilier din Primăria Cluj-Napoca, găsit incompatibil de ANI

abonare newsletter