Politică

Primăria atacă în instanţă decizia CNSC privind licitaţia pentru tramvaie

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/12_ziua/tramvaie.jpg" border="0" style="float: left; border: 0pt none; margin: 2px 5px;" />Comisia de licitaţie a Primăriei Cluj-Napoca va ataca în instanţă decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) referitoare la licitaţia pentru achiziţionarea unor tramvaie, informează Agerpres.</p>

CNSC a hotărât în urmă cu câteva zile să dea curs contestaţiei făcute de firma Astra Vagoane Arad, care a sesizat că oferta cu care o societate poloneză care a câştigat licitaţia nu corespunde normelor tehnice. Mai precis, tramvaiele pe care municipalitatea ar urma să le achiziţioneze prin acest contract au uşi simple în loc de uşi duble.

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va solicita instanţei să judece cu celeritate cauza.

„Comisia de licitaţie a Primăriei Cluj-Napoca privind achiziţionarea de tramvaie moderne a decis cu unanimitate de voturi, atacarea în instanţă a deciziei CNSC, care a admis contestaţia Astra Vagoane Arad, la Curtea de Apel Cluj. Considerăm că neregula constatată de CNSC este o abatere tehnică minoră. Caietul de sarcini prevedea o uşă dublă la începutul tramvaiului, una pentru vatman şi una pentru călători, iar oferta firmei poloneze Pesa prevedea trei căi de acces, o uşă simplă la vatman şi una dublă pentru călători. Practic avem o uşă în plus, posibilităţile de acces în tramvai ale călătorilor fiind mai mari”, a declarat Moisin.

Acesta a precizat, miercuri, că juriştii primăriei vor face contestarea la Curtea de Apel Cluj.

Moisin a mai amintit că oferta firmei Astra, care a participat la licitaţie, era mai mare cu 429.000 de euro pe tramvai decât cea a firmei poloneze, care a câştigat.

 


Fotocredit: Pesa

Ultimele Stiri
abonare newsletter