Politică

Primarii, nemulțumiți de măsurile pregătite de Guvern. Unul singur e de acord: „Niciodată România nu a avut atâția secretari de stat, agenții, direcții”

„Niciodată România nu a avut atâția secretari de stat, agenții, direcții”, spune primarul din Reșița, Ioan Popa, singurul care susține reduceri de cheltuieli.

Primarii, nemulțumiți de măsurile pregătite de Guvern. FOTO: Facebook/ Asociația Municipiilor din România Primarii, nemulțumiți de măsurile pregătite de Guvern. FOTO: Facebook/ Asociația Municipiilor din România

 

 


Primarul PNL din Reșița, Ioan Popa, a scris pe grupul de WhatsApp al edililor-șefi de municipii din Asociația Municipiilor din România un mesaj prin care și-a exprimat frustrarea privind numărul mare de angajați la stat și susținerea față de măsurile aflate în pregătire la Guvern. El este singurul edil care, în cadrul discuțiilor pe acest grup nu și-a manifestat revolta față de intenția Executivului de a tăia drastic cheltuielile, scrie defapt.ro.

 


„Dragi colegi, umblă catastrofa asta, inaplicabilă din punctul meu de vedere. Guvernul vrea să blocheze cheltuielile de personal la nivelul anului 2022+5%. Este o catastrofă. De exemplu, noi am angajat 60 de polițiști locali anul acesta. Este absurd. (…) Blochează bugetul la bunuri și servicii (…) Acum, ce facem, vom scădea salariile?”, a scris, vineri, printre alții, primarul PNL al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe grupul de comunicare al asociației primarilor de municipii.

Și primarul Emil Boc ar fi atacat măsurile Guvernului, mai scrie publicația citată, cerând ca Asociația Municipiilor să solicite să se poată face angajări în administrația publică locală și să se elimine limita de cheltuieli de personal la nivelul din 2022 plus un 5%. „Iar duminică să fie înaintat Guvernului și liderilor coaliției”, a propus Boc.


Un singur primar e „pentru” măsurile Guvernului

Un singur primar nu și-a manifestat revolta față de intenția Executivului de a tăia drastic cheltuielile, în cadrul discuțiilor pe acest grup, ci a recunoscut că aparatul public este supradimensionat.

„Trebuie să fim onești și să înțelegem că ne-am cam încântat cu toții, și nu vorbesc aici despre dialogurile anterioare, ci despre administrațiile publice, fie ele locale sau (mai ales) centrale. Niciodată în istoria recentă, România nu a avut atâția secretari de stat, agenții, direcții”, a scris primarul din Reșița, Ioan Popa.


Vezi continuarea pe defapt.ro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Măsurile luate când Boc era premier au fost „reinventate”: „Cum ar fi arătat România astăzi dacă aceste lucruri nu ar fi fost întoarse?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter