Politică

Se semnează contractul pentru staţiile de transfer a deşeurilor

<p>Astăzi va fi semnat contractul pentru realizarea celor trei staţii de transfer a deşeurilor din cadrul centrului de management integrat al deşeurilor.</p>

 

„La ultima licitaţie care vizează construirea celor trei staţii de transfer nu au existat contestaţii, ceea ce înseamnă că mâine (miercuri – n.red.) va fi semnat contractul cu Confort SA.

Pentru începerea lucrărilor, se aşteaptă o vreme favorabilă”, a declarat Alexandru Coroian, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.


Valoarea contractului este de 14,4 milioane lei, cu toate că iniţial a fost evaluat la 23 milioane lei, însă a fost acceptată suma mai mică propusă de consorţiul condus de Confort SA. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 13 luni. Cele trei stații de transfer vor fi construite la Gherla, Huedin și Mihai Viteazu.

Consorțiul condus de Confort SA a câștigat și licitația pentru construirea centrului de deșeuri. Procedurile pentru realizarea centrului de deşeuri au fost blocate, anul trecut, de mai multe ori din cauza contestaţiilor. Contractul de finanţare pentru proiectul european „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Cluj” a fost semnat, anul trecut, la Cluj-Napoca de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi de ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, în prezenţa premierului de atunci, Emil Boc.

Proiectul de gestionare a deşeurilor în sistem integrat a fost estimat, în total, la 76 de milioane de euro. G.D.

abonare newsletter