Politică

Ialomiţianu spune că România și-a făcut toate lecţiile cerute de FMI şi Comisia Europeană

<p>Ministrul de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu a declarat, luni, înainte de şedinţa BPN al PDL, că România a îndeplinit toate condiţionalităţile stabilite prin acordul cu FMI şi Comisia Europeană, informează Agerpres.</p>

Ialomiţianu a spus că negocierile cu delegaţia Fondului prezentă la Bucureşti se poartă asupra perspectivei financiare a anului 2012 şi că o eventuală remaniere a Guvernului este atributul premierului.

„Eu, în momentul acesta sunt în negocieri cu FMI, Comisia Europeană, de aceste probleme mă ocup. Toate condiţionalităţile au fost îndeplinite de România. Avem de negociat perspectiva financiară a anului 2012, legat de renegocierea preţului la gaze şi energie”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

Ministrul de Finanţe a adăugat că Guvernul este preocupat, pe de altă parte, de ceea ce se întâmplă în zona euro.

„Am spus de foarte multe ori că orice modificare în zona euro a deficitelor bugetare, a datoriilor publice, a situaţiilor financiare ne afectează şi pe noi”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

Despre o eventuală remaniere de Guvern, Gheorghe Ialomiţianu a declarat că aceasta este o decizie care aparţine primului-ministru.

„Decizia va fi luată de primul-ministru. Acesta are mandat din partea Biroului Permanent Naţional să decidă în ce moment trebuie să o facă şi cine trebuie să fie remaniat. Este decizia primului-ministru şi trebuie să o respectăm”, a declarat ministrul de Finanţe.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter