Politică

Ponta: Parlamentul nu mai poate funcţiona în formula actuală

<p>Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat miercuri că Parlamentul nu mai poate funcţiona în formula actuală şi a susţinut că „singura soluţie corectă” o reprezintă alegerile anticipate.</p>

 

„Parlamentul actual nu mai poate funcţiona în formula de acum. Este foarte clar. Nu se pune problema ca pe 1 februarie să ne ducem frumos, parlamentarii PSD - PNL, la serviciu, să ne aşezăm în bănci şi să discutăm cu doamna Anastase. Nu are niciun sens, ar fi o sfidare la adresa oamenilor. Singura soluţie corectă într-o ţară democratică şi într-o ţară europeană este să susţii un nou guvern”, a afirmat Ponta, în contextul în care Parlamentul ar trebui să îşi reînceapă activitatea săptămâna viitoare, pe 1 februarie.

Întrebat în ce mod este afectată Uniunea Social Liberală de decizia CCR de miercuri, liderul social-democrat a susţinut că USL avea programate alegeri interne, iar acum, în loc de acestea, se va pregăti de alegerile locale.

Curtea Constituţională a decis miercuri că sunt neconstituţionale mai multe articole din Legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter