Politică

PSD cere verificări la centura Vâlcele-Apahida

<p>PSD Cluj-Napoca cere demisia directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, şi o verificare din partea Ministerului Transporturilor, pentru neregulile constatate la şoseaua ocolitoare Vâlcele-Apahida a municipiului, informează Agerpres.</p>

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şoseaua respectivă are probleme grave de construcţie, fiind deja afectată de alunecările de teren, la puţin timp de la inaugurare.

„Este momentul să încheiem cu această mascaradă jucată pe banii noştri ai tuturor şi să obligăm decidenţii să ia măsurile care se impun pentru finalizarea acestei lucrări. În opinia mea, aceste măsuri sunt: oprirea imediată a lucrărilor; refacerea de urgenţă a studiilor geotehnice; refacerea proiectării pe baza noilor date; schimbarea constructorilor şi a proiectanţilor ce şi-au dovedit incompetenţa; schimbarea de urgenţă a reprezentanţilor indolenţi şi incompetenţi ai beneficiarului (DRDP Cluj); o anchetă din partea Ministerului Transporturilor, care să releve vinovaţii pentru actuala stare de fapt şi partea de vinovăţie a fiecăruia; redeschiderea lucrărilor în condiţii noi, cu competenţă, seriozitate, respect pentru siguranţa oamenilor şi preţuire pentru banul public”, a menţionat Mircea Jorj.

Centura Vâlcele-Apahida a fost inaugurată în urmă cu trei luni de premierul Emil Boc şi de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Centura are o lungime de 24 km şi a costat 530 de milioane de lei.

 

abonare newsletter