Politică

Protecţia Consumatorilor: Atenţie la contractele pe care le semnaţi!

<p /><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/25/04 contract.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CJPC Cluj atrage atenţia asupra necesităţii studierii cu mare atenţie a prevederilor contractuale.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj atrage atenţia că instituţia înregistrează în continuare un număr foarte mare de reclamaţii de la clujeni privind contractele încheiate cu diverşi prestatori de servicii.

În acest context, CJPC Cluj atrage atenţia asupra necesităţii studierii cu mare atenţie a prevederilor contractuale.

„Recomandăm consumatorilor să solicite o copie a documentului pentru studierea conţinutului acestuia, iar acolo unde au neclarităţi să ceară lămuriri sau chiar să negocieze anumite clauze. În situaţiile în care operatorul economic refuză negocierea, această menţiune se înscrie pe contract sau consumatorul se poate reorienta către alt operator economic care-i asigură servicii conforme intereselor sale. Prevederile legale în vigoare oferă convenţiilor încheiate între părţi putere de lege, instituţia noastră fiind un terţ, nu poate interveni în executarea sau neexecutarea lor”, se arată într-un comunicat al CJPC Cluj.

Mai exact, semnarea contractului atestă faptul că prevederile acestuia au fost însuşite şi asumate de părţi, iar orice modificare a acestui poate fi dispusă doar de către Instanţa de Judecată.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor mai atrag atenţia că, în cazul în care clujenii sunt contactaţi telefonic pentru prezentarea unor oferte ce implică încheierea unor contracte sau acte adiţionale, să solicite o copie a documentului în care sunt menţionate condiţiile specifice ale serviciului, înainte de a-şi da acordul.

abonare newsletter