Politică

Băsescu a făcut joi primele declaraţii de la începerea protestelor

<p>Preşedintele Traian Băsescu nu a precizat nimic despre protestele din ultima săptămână, în prima sa apariţie publică de când acestea au început, joi, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice de la Palatul Cotroceni.</p>

 

În schimb, șeful statului. Băsescu a mai spus că „există toate premisele ca prin păstrarea ritmului reformelor, promovarea de politici bugetare prudente (...) şi îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene, economia românească să înregistreze şi în 2012 şi în anii următori valori pozitive ale creşterii economice".

Potrivit şefului statului, o lecţie învăţată este că o atitudine responsabilă în plan politic şi economic este o premisă fundamentală împotriva crizelor. „2012 este un an care poate şi trebuie să aducă noi evoluţii în eforturile de apropiere de Uniune a altor ţări“, a spus Băsescu. De asemenea, şeful statului a numit pe deplin nejustificate deciziile de menţinere a restricţiilor privind accesul românilor pe piaţa muncii în nouă state membre UE. Potrivit lui Băsescu, în condiţiile în care stabilitatea economiei va continua să se consolideze, nu există motive care să fundamenteze o eventuală retragere de lichidităţi de pe piaţa românească.

„Voi continua să fiu un partener activ al Guvernului în ceea ce priveşte adoptarea măsurilor la care ne-am angajat prin acordul cu FMI şi UE. 2011 a fost un an dificil, în care crizele economică, financiară, umanitară şi uneori politică au pus la încercare guvernele şi statele lumii“, a mai spus Băsescu.

abonare newsletter