Politică

Social-democraţii clujeni, încurajați să iasă printre oameni la protestele din stradă

<p>Preşedintele organizaţiei PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii trebuie să se implice şi ei în protestele oamenilor şi să le susţină, chiar dacă nu PSD este iniţiatorul acţiunilor din stradă.</p>

 

„Indiferent ce întrebări îmi pun pe acest subiect, răspunsurile sunt aceleaşi: vrem aceleaşi lucruri ca şi oamenii din stradă, vrem ca oameni ca Raed Arafat să-şi primească respectul şi recunoaşterea, vrem schimbare, vrem îndepărtarea de la putere a guvernanţilor incapabili, vrem dialog, vrem democraţie, vrem alegeri la termen şi, nu este un secret, da, vrem jos Băsescu. Şi atunci de ce să stăm pe margine şi să privim la oamenii care sunt legitimaţi, fotografiaţi şi amendaţi pentru că au curajul să-şi ceară libertatea. Nu vom sta deoparte, pentru că a avea capacitate de mobilizare este un atu şi nu un lucru pe care să îl ascundem. Nu suntem noi iniţiatorii manifestărilor, nu noi trebuie să stăm în prima linie, dar trebuie să fim printre oameni, pentru că nu avem voie să-i lăsăm singuri”, a subliniat Mircea Jorj.

Social-democratul clujean consideră că presiunea statului asupra omului obişnuit a crescut constant în ultimii anii şi că acesta ar fi unul dintre principalele motive pentru care protestatarii au ieşit în stradă.

abonare newsletter