Politică

Cristian Diaconescu (UNPR) cere propunerile Opoziţiei

<p>Preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, referindu-se la propunerea Opoziţiei privitoare la sesiunea parlamentară extraordinară că aceasta poate fi convocată cu semnătura a o treime dintre membrii Parlamentului, dar o astfel de hotărâre presupune să i se cunoască scopurile şi motivaţiile.</p>

 

„Sesiune extraordinară - o sesiune extraordinară poate fi convocată conform regulilor parlamentare, cu semnătura a o treime din membrii Parlamentului. Nu ar fi nevoie de un astfel de demers. Ar fi foarte util ca partidele politice care propun luarea acestei hotărâri să precizeze care sunt şi scopurile şi motivaţia unui astfel de demers. Este clar că dialogul politic se poartă în Parlament şi plasarea Opoziţiei în spatele demonstranţilor în stradă nu creează un atu şi nici un argument suplimentar în a motiva o anumită atitudine”, a spus Diaconescu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că în cazul în care Opoziţia va avea numărul de voturi necesare se poate discuta de o sesiune extraordinară. „Dar pentru a nu fi populişti ar fi foarte util să ştim care sunt propunerile Opoziţiei”, a completat Diaconescu.

Pe de altă parte, răspunzând unei întrebări, preşedintele UNPR a spus că membrii partidului nu au avut niciun fel de interdicţii.

„Niciun membru UNPR nu are niciun fel de interdicţii. Noi îi sfătuim pe colegii noştri să nu cadă pradă unor manipulări ieftine care nu vor crea niciun nivel de trai corespunzător, niciun nivel de viaţă mai bun, ci eventual vor potenţa, pe baze populiste, un politician sau altul”, a afirmat Diaconescu.

abonare newsletter