Național

CNCD l-a amendat pe primarul implicat în cazul femeii care a născut în faţa spitalului din Urziceni

O femeie a născut în stradă, iar ambulanţierul care a ajutat-o susţine că fusese refuzată de spitalul Urziceni. Totul s-a petrecut în vara anului trecut.

O femeie a născut în stradă, în fața spitalului Urziceni / Foto 1: Nicu Tudor Facebook, Foto 2: Marian Iordache Facebook O femeie a născut în stradă, în fața spitalului Urziceni / Foto 1: Nicu Tudor Facebook, Foto 2: Marian Iordache Facebook

 

 


O femeie a născut în stradă anul trecut, iar ambulanţierul care a ajutat-o susţine că fusese refuzată de spitalul Urziceni.


CNCD l-a amendat pe primarul implicat în cazul femeii care a născut în faţa spitalului din Urziceni. Constantin Sava a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu amendă de 10.000 de lei pentru afirmaţiile la adresa femeii.


„Declaraţiile domnului Constantin Sava, primarul Municipiului Urziceni, la adresa femeii care a născut în faţa Spitalului Municipal Urziceni la data de 31 iulie 2023, constituie faptă de discriminare săvârşită potrivit art. 2 alin. (6) şi art. 15 din OG 137/2000 republicată.

Hotărârea a fost adoptată cu votul unanim al celor prezenţi (9). Sancţiunea stabilită de către Consiliu este amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei, adoptată cu 6 voturi pentru şi 3 împotrivă”, se arată în comunicatul CNCD, citat de Agerpres.ro


În declaraţii publice, primarul Constantin Sava a susţinut că fata care a născut pe trotuar este de etnie romă şi că are dizabilităţi.

„În primul rând, îi cerem să îşi dea demisia, să îşi ceară scuze familiei fetei şi comunităţii rome din România şi din Bărbuleşti, pentru că dânsul a încălcat un articol din Convenţia pentru drepturile omului, și anume articolul 14, instigând la ură rasială, spunând cumva că faptul că nu au în Spitalul Urziceni medici, nu au o secţie bine pusă la punct se datorează romilor din Bărbuleşti, că atunci când vin la spital vin în număr foarte mare, sute de inşi, şi vin şi se spală în spital, deranjează medici. Practic, ce a făcut dânsul: a instigat la ură rasială”, spunea unul dintre coordonatorii Platformei Civice Aresel, Giuliano Dumitru, potrivit sursei citate anterior.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O femeie a născut în stradă! Ambulanţierul care a ajutat-o spune că a fost REFUZATĂ de Spitalul Urziceni

O femeie a murit după ce a născut acasă cu ajutorul unei moaşe găsită pe internet. „România nu are reglementată naşterea la domiciliu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter