Național

Un bărbat și o femeie, reținuți de DIICOT pentru trafic de persoane. Obligau victimele să cerșească în Germania și Norvegia.

Un bărbat și o femeie din Gorj care obligau mai multe persoane să cerșească în Norvegia și Germania au fost reținuți de DIICOT.

Mai multe persoane, obligate să cerșească în orașe din Germania și Norvegia / Foto: depositphotos.com Mai multe persoane, obligate să cerșească în orașe din Germania și Norvegia / Foto: depositphotos.com

 

 


Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Gorj pentru trafic de persoane, inculpaţii fiind acuzaţi că au obligat mai multe persoane să practice cerşetoria în oraşe din Norvegia şi Germania.

 


În cauza constituită ca urmare a cererii de preluare a urmăririi penale formulată de autorităţile judiciare norvegiene din cadrul Parchetului de stat din Oslo, s-a reţinut că, în perioada mai 2016 - decembrie 2017, inculpaţii, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit în străinătate, au recrutat şi transportat două persoane vătămate majore pe care ulterior, prin acte de violenţă, le-au obligat să practice cerşetoria în oraşe din Norvegia şi Germania

Pentru a le menţine permanent sub controlul lor, inculpaţii le-au reţinut actele de identitate şi şi-au însuşit integral banii obţinuţi din activitatea infracţională, potrivit procurorilor. 


„În cursul aceleiaşi zile (joi - n.r.), au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Gorj, fiind identificate şi ridicate sumele de 12.600 de lei, 300 de euro, 2.000 de coroane norvegiene, 350 de coroane daneze, patru telefoane mobile, documente în copie şi original aparţinând uneia dintre victime, mai multe înscrisuri şi alte mijloace de probă”, se arată în comunicatul DIICOT.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, iar acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cerșetori din Galați, Mureș sau Sălaj își fac veacul pe străzile Clujului. Poliția i-a amendat

Ce pedeapsă a primit polițistul local din Cluj care a bătut un cerșetor? Victimă: „M-au aruncat în dubă plin de sânge”

abonare newsletter