Național

Faci scandal în avion? Riști pușcărie! Un bărbat violent și beat, condamnat la închisoare cu executare pentru că a pus pasagerii în pericol.

Un bărbat foarte beat care se într-un avion și a avut un comportament violent față de ceilalți pasageri, în timpul unui zbor, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare.

Un bărbat a făcut scandal la bordul unui avion / Foto: depositphotos.com Un bărbat a făcut scandal la bordul unui avion / Foto: depositphotos.com

 

 


Securitatea pe avion este foarte importantă și din acest motiv altercațiile la bordul unei aeronave sunt pedepsite ca atare. Un bărbat în vârstă de 44 ani, care a avut un comportament violent la adresa pasagerilor unui avion, în timp ce se afla în stare de ebrietate, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

 


Potrivit Poliţiei de Frontieră (IGPF), bărbatul a fost condamnat pentru „săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau psihică asupra unei persoane aflate la bordul unei aeronave civile în zbor ori în pregătire de zbor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa acestei aeronave”, scrie agerpres.ro.

CITEȘTE ȘI:
Accident aviatic cu 20 de MORȚI la Vlădeasa, în anii '70. A fost ținut secret de autorități, iar supraviețuitorii au fost lăsați să moară de frig

 


Instanţa de judecată a dispus în cazul acestui bărbat, ca pedeapsă complementară, interzicerea unor drepturi, precum dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

Ce s-a întâmplat pe bordul avionului

Totul s-a întâmplat la data 24 martie 2022, când poliţiştii de frontieră l-au preluat pe bărbat, la aterizare, dintr-o aeronavă care se deplasa pe ruta Copenhaga - Otopeni şi care a aterizat, la ora 21:10, în regim de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.


Motivul a fost generat de faptul că bărbatul, care era foarte beat, a avut un comportament ciudat şi a început o altercaţie în timpul aterizării, agresând verbal atât pasagerii, cât şi pe membrii echipajului de zbor.

CITEȘTE ȘI:
Bărbatul care a pătruns în cabina unui avion are dosar penal
Un bărbat a păcălit securitatea Aeroportului Cluj, a fugit pe pistă și și-a făcut poze în cabina piloților

 


La momentul respectiv, echipajul a acţionat conform procedurilor standard de securitate şi aeronava a aterizat în siguranţă. Pasagerul a fost preluat de autorităţi, iar restul călătorilor au fost debarcaţi conform procedurilor normale.

Potrivit Codului Aerian al României, asemenea acte se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 de ani şi interzicerea unor drepturi. Totodată, dacă fapta a fost săvârşită asupra unui membru al echipajului aeronavei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un avion ce trebuia să ajungă la Cluj-Napoca, implicat într-un incident în Basel. Pasagerii, debarcați

Halucinant! Un pilot a încercat să oprească motoarele unui avion în plin zbor

Ultimele Stiri
abonare newsletter