Național

Inconștiență! Un șofer a spulberat bariera feroviară, ignorând semnalele acustice și luminoase

Şoferul unui autoturism a fost filmat, joi, în timp ce forţează şi rupe bariera de cale ferată din localitatea prahoveană Brazi, înainte de trecerea trenului.

Inconștiență la volan. Un șofer a rupt bariera la trecerea la nivel cu calea ferată/Foto: CFR Infrastructură Facebook.com Inconștiență la volan. Un șofer a rupt bariera la trecerea la nivel cu calea ferată/Foto: CFR Infrastructură Facebook.com

 

 


În timp ce semnalele anunțau apropierea trenului, iar barierele erau deja lăsate, un șofer inconștient a spulberat bariera la trecerea la nivel cu calea ferată, înainte de trecerea trenului RE 10065 care circulă pe relaţia Ploieşti Sud - Bucureşti Nord, imaginile fiind surprinse de camerele video.

 


„Şofer inconştient - spulberă bariera de la Brazi, înainte de trecerea trenului RE 10065. Conducătorul autoturismului din imagini ignoră nu doar semnalele acustice şi luminoase, dar şi barierele care sunt în curs de coborâre, manevră inconştientă care a provocat, pe de o parte, nefuncţionarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel, situată la km 49+900, iar pe de altă parte prelungirea timpilor de circulaţie ai trenului RE 10065, care a redus viteza de circulaţie pentru tranzitarea pasajului, în condiţii de siguranţă. Menţionăm faptul că această trecere la nivel este situată pe linia de cale ferată Brazi - Crivina, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor este de 140 km/h", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CFR Infrastructură.

Potrivit imaginilor video, semnalele erau aprinse şi barierele erau în curs de coborâre în momentul în care şoferul a forţat trecerea, rupând unul dintre braţele barierei.


„Imaginile au fost transmise şi reprezentanţilor Poliţiei pentru identificarea conducătorului care a ignorat semnalizarea la trecerea la nivel şi a talonat bariera, un real pericol public, din punctul nostru de vedere, pentru siguranţa traficului rutier şi feroviar. CFR SA va sprijini în continuare acţiunile Poliţiei Rutiere în vederea identificării conducătorilor auto care încalcă în mod voit regulile de circulaţie prevăzute de Codul Rutier, prin monitorizarea traficului la trecerile la nivel şi transmiterea tuturor imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, astfel încât împreună să contribuim la reducerea numărului de accidente/incidente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată”, mai transmite sursa citată.

CFR Infrastructură reaminteşte participanţilor la trafic importanţa respectării semnalizării la trecerile la nivel cu calea ferată.


Şoferul a fost identificat, fiind vorba despre un bărbat de 46 de ani din comuna Brazi, precizează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru distrugere.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șofer, amendat cu 1305 lei pentru că nu a oprit la trecerea cu cale ferată, în Cluj-Napoca. Barierele erau COBORÂTE

abonare newsletter