Național

Biblioteca Națională a României, închisă din cauza ploșnițelor

Biblioteca Națională a României se va închide mai devreme în acest an. Decizia este motivată de depistarea ploșnițelor în aria destinată publicului.

Ploșnițe la Biblioteca Națională/Foto: pexels.com Ploșnițe la Biblioteca Națională/Foto: pexels.com

 

 


Potrivit unui anunț al reprezentanților Bibliotecii Naționale a României, paraziții au fost depistați pe unele banchete de la parterul clădirii, în spațiul care deservește publicul.

 


„Dragi prieteni şi utilizatori ai Bibliotecii Naţionale,

Recent am depistat pe unele banchete de la parterul clădirii, în aria care deserveşte publicul, anumite insecte parazite (ploşniţe), drept care cu neplăcere vă anunţăm că vom închide Biblioteca Naţională cu două săptămâni mai devreme decât planificaserăm – adică începând de luni, 17 iulie a.c.


În mod normal, în acest an Biblioteca Naţională urma să fie închisă în perioada 31 iulie – 3 septembrie pentru dezinsecţie, igienizare şi reorganizarea spaţiilor destinate publicului. Dar această situaţie neprevăzută ne-a obligat să devansăm acest termen.

Aşadar, din 17 iulie a.c. #BiblioNatio va fi închisă pentru public (angajaţii Bibliotecii îşi vor continua programul obişnuit).


Să sperăm că ne vom revedea fără alte probleme în ziua de luni 4 septembrie – în sălile de lectură, în spaţiile libere, la expoziţiile şi conferinţele Bibliotecii Naţionale a României”, informează reprezentanții Bibliotecii Naționale pe pagina de Facebook. 

„Studiile recente arată că ploșnițele pot afecta spațiile publice ale librăriilor deseori, și, mai grav, pot fi și iubitoare de cărți”, explică reprezentanții instituției. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un absolvent al UBB Cluj „revoluționează” biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu: „Vrem să actualizăm tehnica pe care o avem”

Ultimele Stiri
abonare newsletter