Monitorul Cartierelor

161 de case fără autorizație într-o singură zonă din Cluj-Napoca. „Construcțiile ilegale nu au fost demolate”

Un avocat clujean, Mate Adras, a primit un răspuns de la Primăria Cluj-Napoca potrivit căruia într-o singură zonă din municipiu există 161 case ridicate fără autorizație, conform clujust.ro.

 

 


În zona respectivă, pe Valea Fânațelor, s-au aplicat 35 de amenzi, plus 12 referate de demolare. Totuși, nu există sentințe definitive. Avocatul insinuează că există interese la mijloc pentru a nu se urbaniza tot intravilanul din Cluj-Napoca, scrie clujust.ro

 


„La Cluj-Napoca se poate construi fără AUTORIZAȚIE? sau doar unii? De ce nu se urbanizează tot intravilanul? SIMPLU – impozitul încasat de municipalitate este mult mai mare pentru apartamentele de bloc – mai multe pe o suprafață de teren – decât pentru case. Să nu amintesc și de alte interese economice.

Conform declarației Primarului sunt construite aproximativ 250 de case la Valea Fânațelor și urmează demolarea acestora, respectând legea. Am fost curios și am întrebat  Municipiul Cluj Napoca dacă este adevărat și ce au constatat, ce măsuri au luat.


Răspuns – nu au fost încă demolate construcțiile ilegale, dar in 12 cazuri sunt referate – adică încă nimic. Aceeași situație și în alte cartiere din municipiu. Nu se vede nu se știe”, spune avocatul, potrivit clujust.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter