Monitorul Cartierelor

Asfaltări în ritm alert în Dâmbul Rotund. Cartierul, vizat de investiții serioase în acest an

Cartierul Dâmbul Rotund din Cluj-Napoca va beneficia de o serie de lucrări în 2021. Deja au început asfaltările pe câteva străzi din cartier.

 

 


Au început lucrările de asfaltare a drumurilor din cartierul clujean Dâmbul Rotund. Pe strada Sibiului a început deja asfaltarea, urmând să beneficieze de modernizări și străzile Sălajului, Lombului, Ionel Teodoreanu, Cucului, Privighetorii ori Gheorghe Sion.

 


Anul acesta, în cartierul Dâmbul Rotund vor fi demarate o serie de lucrări care vor cuprinde amenajări ale străzilor și spațiilor verzi, noi grădinițe sau cămine de bătrâni, a anunțat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

„O parte însemnată din bugetul pentru dezvoltare va fi investită pentru infrastructura cartierelor din municipiu”, a transmis acesta.


Peste 2 miliarde de lei, bugetul Clujului pe 2021

Astfel, pe lângă lucrările de asfaltare deja începute pe strada Sibiului, în acest an în Dâmbul Rotund sunt așteptate următoarele investiții:

- Învățământ și asistență socială: Nou cămin pentru persoane vârstnice pe Calea Baciului nr.18, amenajare grădiniţă pe str. Gării nr. 4.
- Lucrări de întreținere străzi: Făgăraşului, Sibiului, Sălajului, Stănescu Popa, Olteniei, Morarilor, Zânelor, Fabricii de chibrituri, Lombului, Doinei, Piersicului, Teclu, Breaza, Codrului, Sanatoriului, Busuiocului.
- Modernizare străzi: Gheorghe Sion, Cucului, Privighetorii, Ionel Teodoreanu, Badea Cârțan.
- Pasaje: pasajul rutier Tăietura Turcului se implementează odată cu proiectul de electrificare a căii ferate Cluj - Oradea.
- Parcuri și zone de agrement: se vor suplimenta cu bănci locurile de joacă, se vor monta aparate fitness și echipamente de joacă.
- Plantări și material dendrofloricol: pe aliniamentele stradale, în parcuri și la locurile de joacă pentru copii se vor planta arbori cu balot și arbuști, plante anuale și perene: str. Giordano Bruno – 3, str. Partizanilor – 218, str. Maramureșului – 1, str. Ecaterina Teodoroiu – 17, str. Dragoș Vodă – 37, str. Războieni – 56, str. Breaza – 79, str. Doinei – 30, str. Teclu –  50, str. Senină – 10, str. Gării – 9, str. Fabricii de Chibrituri – 27, str. Corneliu Coposu –  23, zonă verde Dedeman – 15. Numărul total de arbori propuși: 575 bucăți.
- Colectare selectivă și salubritate: platforme subterane de colectare selectivă a deşeurilor – 3.
- Proiectare semaforizare intersecţii şi treceri de pietoni: Giordano Bruno – autogara, Maramureşului 151.
- Eficiență energetică: Modernizare iluminat public - Corneliu Coposu, Calea Baciului, Maramureșului.
- Dezvoltări imobiliare private care includ dotări publice: În zona Dedeman va fi cedat un spaţiu de 2.000 mp şi o construcţie de 1.000 mp (spaţiu desfăşurat) pentru dotare publică; o grădiniţă privată nouă; pod auto peste Nadăş.


„Obiectivul de bază este să menținem Clujul pe primul loc în continuare și nimeni să nu fie uitat și abandonat. Începând din primăvară, când vremea ne va permite să intervenim cu lucrări, începem cu Dâmbul Rotund și Iris, cu ce înseamnă modernizarea străzilor, aleilor, trotuarelor rămase nearanjate, parcurile, locurile de joacă, punctele gospodărești, toate acestea vor fi aduse la nivelul standardelor europene și după aceea, evident, vom începe dezvoltarea unor proiecte în fiecare cartier, care să crescă calitatea vieții”, declara primarul Emil Boc, la începutul acestui an.

Potrivit edilului, bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2021 este de 433.225.627 euro, adică peste 2 miliarde de lei, din această sumă, aproape jumătate fiind destinată sectorului de dezvoltare a municipiului.

abonare newsletter