Monitorul Cartierelor

Cum va arăta Parcul Primăverii? Zona va fi de nerecunoscut după modernizare. GALERIE FOTO

Parcul Primăverii din cartierul Mănăștur va fi de nerecunoscut după modernizare. Vezi cum vor arăta aleile pe care te vei plimba.


 

 


Parcul Primăverii din cartierul Mănăștur, municipiul Cluj-Napoca, va fi reamenajat. După modernizare, spațiul verde va fi de nerecunoscut și admirat de clujeni.

 


În galeria foto puteți observa cum va arăta zona și aleile pe care vă veți putea plimba, după ce lucrările vor fi finalizate.

Astăzi, 6 aprilie, lucrările de reamenajare a Parcului Primăverii din cartierul clujean Mănăștur vor fi puse în dezbatere publică, în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și va fi transmis online. Clujenii interesați se pot înscrie pentru a lua cuvântul.


Tema dezbaterii este „Reamenajarea Parcului Primăverii”, evenimentul fiind transmis prin intermediul platformei digitale ZOOM, precum și pe pagina de Facebook a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), începând cu ora 17.00.

Aparate de fitness și 20 de arbori, cele mai recente investiții în Parcul Primăverii

Momentan, Parcul Primăverii este dotat cu băncuțe în aer liber și în pergole, terenuri de baschet și minifotbal, respectiv locuri de joacă pentru copii. În toamna anului trecut, în cadrul proiectului de achiziționare de aparate de fitness pentru a fi amplasate în parcuri și locuri publice, Parcul Primăverii s-a numărat printre zonele vizate.


Tot în noiembrie 2019, în cadrul unei campanii naționale de plantare de arbori a unei mărci de bere, edilul, alături de fostul portar al echipei naționale, Bogdan Stelea, ambasador al campaniei, a pus umărul la plantarea a 20 de pomi de talie înaltă (10 tei cu balot, respectiv 10 arțari cu balot) în parcul din Mănăștur.

Ulterior, în decembrie anul trecut, parcul a devenit mai plăcut vizitatorilor datorită proiectului Lights On, aflat la a cincea ediție. Competiția a avut scopul de a găsi soluții pentru iluminatul festiv al Parcului Primăverii, premiul constând în acordarea sumei de 1.000 de euro și în implementarea soluției propuse. Acum, este timpul pentru o revigorare completă, afirmă Boc.


„Este un parc care trebuie să fie modernizat. Face parte din proiectul Primăriei de a realiza peste 100 de hectare de parcuri noi sau reamenajate, avem o investiție de aproape 100 de milioane de euro în acest sens. (...) Parcul Primăverii va fi modernizat complet, pentru a oferi tuturor cetățenilor din Mănăștur condiții decente, așa cum am realizat parcul nou, de ultimă generație în cartierul Între Lacuri”, a promis edilul în urmă cu un an.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Plimbare virtuală prin Parcul Zorilor/Observator, viitorul loc de relaxare și înâlnire al clujenilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter