Monitorul Cartierelor

Extinderea autobuzelor în Dâmbul Rotund mai are de așteptat. Tarcea: „Trebuie să cumpărăm autobuze noi pentru extindere”

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a explicat de ce nu se poate extinde transportul în comun în cartierul Dâmbul Rotund. El a asigurat că acest lucru se va realiza, doar că oamenii trebuie să aibă răbdare.

 

 


Mai mulți clujeni care locuiesc în Dâmbul Rotund se plâng că transportul în comun nu este destul de extins în acea zonă. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a spus că extinderea mijloacelor de transport în comun este în analiză în acest moment și a explicat pentru monitorulcj.ro de ce durează atât de mult extinderea.

 


Potrivit viceprimarului, străzile sunt foarte înguste iar autobuzele nu pot vira spre cartierul Dâmbul Rotund. Deja s-a extins transportul în comun pentru elevii din clasele 0-4, dar clujenii care locuiesc acolo mai au de așteptat până la extinderea mijloacelor de transport în comun.

„În cartierul Dâmbul Rotund, extinderea transportului în comun este în analiză. Am extins transportul pentru elevii din clasele 0-4. Acolo trebuie alte autobuze pentru că sunt străzi care sunt în pantă. Dealul este destul de mare și autobuzele nu pot urca pe acolo. Străzile sunt foarte înguste și de aceea există o problemă de a vira spre cartierul Dâmbul Rotund. Este un cartier vechi, străzile au o lățime mică de doar 5,5 metri și este foarte complicat să intre un autobuz mare pe acele străduțe”, a declarat pentru monitorulcj.ro viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.


Asfaltarea străzilor se face mai greu

Din cauză că străzile din cartierul Dâmbul Rotund sunt foarte înguste, se realizează foarte greu extinderea transportului în comun și asfaltarea străzilor, deoarece nu se poate asigura și construirea trotuarelor dar și a benzilor.

„Avem probleme și în a asfalta străzile respective pentru că nu putem asigura și construirea trotuarelor și a benzilor. Bugetul Primăriei Cluj-Napoca nu ne permite să facem exproprieri pentru că sunt alte zone unde au fost canalizate aceste sume pentru expropriere, cum ar fi: Parcul de pe Obervator, Parcul Est, Cetățuie. De asta bugetul încă nu permite această componență de expropriere pentru lărgirea stărzilor din cartierul Dâmbul Rotund”, a explicat Dan Tarcea.


Cu toate acestea, se anunță noi lucrări în cartierul Dâmbul Rotund în acest an. Mai multe străzi vor fi modernizate, dar se va lucre și la întreținerea unor străzi. Dan Tarcea a spus că „anul 2021 este anul cartierelor”, iar Primăria intră destul de puternic în cartierele vechi ale orașului.

„Vom începe niște lucrări anul acesta pe străzile: Gheorghe Sion, Cucului, Privighetorii, Ionel Teodoreanu. Sunt străzi extrem de circulate și necesită modernizare. De asemenea, vom pune covoare asfaltice pe străzile: Sibiu, Făgăraș și Sălajului.


Vom lucra și la întreținerea străzilor: Stănescu Popa, Olteniei, Morarilor, Zânelor, Fabricii de Chibrituri, Doinii, Piersicului, Senatorului, Breasla, Busuiocului, Codrului.

Cu alte cuvinte vom intra destul de puternic anul acesta în cartierele Dâmbul Rotund și Iris. După cum spuneam, anul acesta este anul cartierelor”, a  spus viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Extinderea transportului în comun mai durează!

Viceprimarul a spus că pentru extinderea transportului în comun este nevoie de noi autobuze, lucru care necesită timp și bani. Dan Tarcea spune că aceste lucruri se vor remedia, doar că oamenii trebuie să aibă răbdare.

„Extinderea mijloacelor de transport în comun trebuie să fie treptată. Nu putem să extindem transportul în comun până nu cumpărăm alte autobuze. Nu vrem să luăm dintr-o zonă funcțională și să le punem în altă parte, pentru că așa nu vom rezolva nimic. Așa că, pe măsură ce vom achiziționa noi autobuze, atunci vom putea extinde și transportul în comun pe alte zone”, a spus Dan Tarcea.

CITEȘTE ȘI:

Ce investiții pregătește Primăria în Dâmbul Rotund, în 2021? Străzi, parcuri, un nou cămin de bătrâni și grădiniță

Ultimele Stiri
abonare newsletter