Monitorul Cartierelor

Ce investiții pregătește Primăria în Dâmbul Rotund, în 2021? Străzi, parcuri, un nou cămin de bătrâni și grădiniță

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a anunțat o serie de investiții ce urmează să aibă loc în cartierul Dâmbul Rotund, anul acesta.

 

 


Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că anul acesta vor fi demarate o serie de lucrări în cartierul Dâmbul Rotund, de la amenajări ale străzilor, la spații verzi și noi unități educaționale.

 


„O parte însemnată din bugetul pentru dezvoltare va fi investită pentru infrastructura cartierelor din municipiu”, a transmis viceprimarul Dan Tarcea.

Astfel, investițiile vizate de Primărie în cartierul Dâmbul Rotund, în anul 2021, sunt următoarele: 


- Învățământ și asistență socială: Nou cămin pentru persoane vârstnice pe Calea Baciului nr.18, amenajare grădiniţă pe str. Gării nr. 4.
- Lucrări de întreținere străzi: Făgăraşului, Sibiului, Sălajului, Stănescu Popa, Olteniei, Morarilor, Zânelor, Fabricii de chibrituri, Lombului, Doinei, Piersicului, Teclu, Breaza, Codrului, Sanatoriului, Busuiocului.
- Modernizare străzi: Gheorghe Sion, Cucului, Privighetorii, Ionel Teodoreanu, Badea Cârțan.
- Pasaje: pasajul rutier Tăietura Turcului se implementează odată cu proiectul de electrificare a căii ferate Cluj - Oradea.
- Parcuri și zone de agrement: se vor suplimenta cu bănci locurile de joacă, se vor monta aparate fitness și echipamente de joacă.
- Plantări și material dendrofloricol: pe aliniamentele stradale, în parcuri și la locurile de joacă pentru copii se vor planta arbori cu balot și arbuști, plante anuale și perene: str. Giordano Bruno – 3, str. Partizanilor – 218, str. Maramureșului – 1, str. Ecaterina Teodoroiu – 17, str. Dragoș Vodă – 37, str. Războieni – 56, str. Breaza – 79, str. Doinei – 30, str. Teclu –  50, str. Senină – 10, str. Gării – 9, str. Fabricii de Chibrituri – 27, str. Corneliu Coposu –  23, zonă verde Dedeman – 15. Numărul total de arbori propuși: 575 bucăți.
- Colectare selectivă și salubritate: platforme subterane de colectare selectivă a deşeurilor – 3.
- Proiectare semaforizare intersecţii şi treceri de pietoni: Giordano Bruno – autogara, Maramureşului 151.
- Eficiență energetică: Modernizare iluminat public - Corneliu Coposu, Calea Baciului, Maramureșului.
- Dezvoltări imobiliare private care includ dotări publice: În zona Dedeman va fi cedat un spaţiu de 2.000 mp şi o construcţie de 1.000 mp (spaţiu desfăşurat) pentru dotare publică; o grădiniţă privată nouă; pod auto peste Nadăş.

Cartierele „uitate” ale orașului, aduse la standarde europene

Primăvara aduce lucrări la mai multe drumuri, trotuare, parcuri și locuri de joacă din Iris și Dâmbul Rotund, a anunțat primarul Emil Boc, la începutul anului.


„Obiectivul de bază este să menținem Clujul pe primul loc în continuare și nimeni să nu fie uitat și abandonat. Începând din primăvară, când vremea ne va permite să intervenim cu lucrări, începem cu Dâmbul Rotund și Iris, cu ce înseamnă modernizarea străzilor, aleilor, trotuarelor rămase nearanjate, parcurile, locurile de joacă, punctele gospodărești, toate acestea vor fi aduse la nivelul standardelor europene și după aceea, evident, vom începe dezvoltarea unor proiecte în fiecare cartier, care să crescă calitatea vieții”, a arătat Emil Boc.

Cluj-Napoca va avea buget de 433 milioane de euro în 2021

Potrivit primarului Emil Boc, bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2021 este de 433.225.627 euro, adică peste 2 miliarde de lei (2.117.433.576 lei), în creștere cu 22,88% față de bugetul pe anul 2020 (354.191.251 euro).


Din total, 50,70% din sumă va fi destinată secțiunii de funcționare - 219.648.907 euro și 49,30% vor merge pe dezvoltare - 213.576.720 euro.

VEZI AICI ce proiecte vor fi finalizate în Cluj-Napoca, în 2021.

CITEȘTE ȘI

Construirea unui bloc de șase etaje, motiv de dispută în Dâmbul Rotund

 

abonare newsletter