Monitorul Cartierelor

Preț nesimțit pentru o casă dărăpănată din Gruia! Bordei cu două camere, la vânzare cu 170.000 euro. GALERIE FOTO

O casă dărăpănată din cartierul Gruia, Cluj-Napoca, a ieșit pe piața imobiliară la vânzare cu aproape 170.000 de euro. Prețul este exagerat.

 

 


Bordeiul, situat în zona Tăieturii Turcului, este amplasat pe un teren de 391 mp, cu frontul de aproximativ 22 m. Prețul cu care a ieșit pe piață este de 169.000 de euro.

 


Casa respectivă are două cameră, o baie, o bucătărie, iar ca suprafață este de 50 mp. La categoria vechime casă este trecut doar „veche”, lucru care se poate observa cu ochiul liber. Casa a fost construită în anul 1990, acum mai bine de trei decenii.

Locuința este nemobilată, tipul finisajului renovabil, acoperișul e din țiglă, iar la materiale de construcție a fost trecută „cărămida”. În ofertă se arată că imobilul „se preteaza pentru demolare și construirea unei locuințe individuale sau semicolective.”


Sursă foto: blitz.ro.

Cocioabă la preț de palat! O casă în paragină de la marginea Clujului, la vânzare cu 137.000 euro

O altă casă din Cluj-Napoca, aflată în paragină, a ieșit pe piața imobiliară cu un preț incredibil, pentru condițiile pe care le oferea. O casă foarte veche de pe strada Maramureșului din Cluj-Napoca a fost scoasă la vânzare la suma de 137.000 de euro.


Construcția este compartimentată în patru camere, un hol, o bucătărie, o baie și pivnița. Locuința are 89 metri pătrați, suprafața terenului este de 297 metri pătrați și frontul stradal de 12,2 metri pătrați.

Chiar dacă această casă pare nelocuibilă, facilitățile esențiale nu lipsesc. Casa are centrală termică, conductă de gaze naturale, electricitate, apă curentă și canalizare. Totuși, prețul la care este vândută este de-a dreptul exagerat.


Mai multe detalii și poze puteți vedea aici.

Prețurile la apartamentele din Cluj au crescut în pandemie

În ciuda pandemiei de COVID-19, prețurile la apartamentele din Cluj-Napoca au continuat să crească. Clujul este pe primul loc la prețurile acestora, dintre marile orașe.

După ce au crescut 1,2% în noiembrie, mărirea prețurile apartamentelor a continuat și în ultima lună din anul 2020.

În decembrie, Indicele Imobiliare.ro s-a menținut la nivelul din noiembrie, respectiv 1.840 de euro/mp, însă în condițiile unui avans de 7,5% față de începutul anului (când pretențiile vânzătorilor se situau la 1.712 euro/mp).

Prețuri nesimțite și pentru chiriile din Cluj

În luna mai 2020, o clujeancă a publicat un anunț că închiriază o garsonieră în Gruia. Știm că prețurile exagerat de mari pentru chiriile din Cluj-Napoca nu sunt o noutate, dar pare că nici pandemia nu ar fi ajutat la scăderea lor.

Anunțul începea cam așa: „Închiriez garsonieră în Gruia, aproape de centru, disponibilă imediat, finisată, mobilată și utilată”, se arată în anunț.

Cel care dorește să o închirieze trebuie să scoată lunar din buzunar 190 de euro. Însă, deși în anunț este specificat că este „mobilată și utilată”, din cauza spațiului foarte mic, multe lucruri esențiale pentru viața de zi cu zi, cum ar fi aragazul sau o masă pe care să mănânce chiriașul, lipsesc. De asemenea, nu există nici măcar o cabină de duș.

Internauții s-au distrat copios în urma acestui anunț, făcând nenumărate glume.

„Garsoniera asta îi ultra modernă... gândiți-vă cât timp pierdeați dimineața de la pat la baie/retur. Aici nu mai aveți problema asta, drept motiv puteți dormi mai mult/ nu mai întârziați la lucru”.

„Au intrat 10 plăci de parchet în bucătăria aia...hol/living/dormitor?”

„Închiriez hol cu baie inclusă*”.

Pozele și restul comentariilor le puteți vedea aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter