Monitorul Cartierelor

Încep STUDIILE pentru NOUL spital din Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj începe studiile pentru viitorul Spital Pediatric Monobloc, ce urmează a fi construit în zona Becaș (Gheorgheni).

Încep studiile pentru noul spital din Cluj Încep studiile pentru noul spital din Cluj

 

 


Forul administrativ județean pregătește achiziționarea de servicii de investigare geotehnică a terenurilor de fundare pentru imobilele aflate în Cluj-Napoca, pentru terenul destinat obiectivului de investiții „Spitalul Pediatric Monobloc Cluj”. De asemenea, CJ Cluj dorește achiziționarea de servicii de întocmire a documentațiilor topografice și cadastrale.

CJ Cluj plătește 149.000 lei pentru cele două proiecte

Pentru serviciile de investigare geotehnică a terenurilor de fundare, CJ Cluj plătește 134.500 lei (fără TVA), durata contractului fiind valabilă de la data semnării între părți, până la predarea tuturor documentațiilor solicitate, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 31 iulie 2020, ora 10:00.


De partea cealaltă, pentru serviciile de întocmire a documentațiilor topografice și cadastrale, forul administrativ județean scoate din conturi 15.000 lei (fără TVA). Termenul-limită de depunere a ofertelor este tot vineri, 31 iulie 2020, ora 08:00, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut în lei (fără TVA).

Reamintim, că CJ Cluj a demarat deja procedura de organizare a unui concurs internațional de soluții în două etape, cu suportul Ordinului Arhitecților din România, în vederea realizării obiectivului amplasat în zona Borhanci – Sopor (Becaș). Prestarea ambelor servicii precizate de Consiliul Județean se va realiza într-un termen de maxim 30 de zile calendaristice.


Foraje, penetrări dinamice și prelevare de probe în zona Becaș

Potrivit caietului de sarcini, lucrările de investigare geotehnică solicită foraje (300 de metri), penetrări dinamice (20 la număr, la 8 metri), prelevarea de probe și analizarea lor în laboratoare de specialitate, respectiv întocmirea unui studiu geotehnic. Pe de altă parte, întocmirea documentațiilor topografice și cadastrale, împreună cu ortofotoplanul georeferențiat al zonei de studiu sunt valabile pentru terenul de circa 17 hectare.

Se va realiza studiu topografic pentru faza studiului de fezabilitate (SF), pentru documentațiile întocmite în vederea emiteri autorizației de construire (DTAC), respectiv pentru documentațiile de urbanism și amenajarea teritoriului (PUZ). Totodată, executantul trebuie să dețină toate avizele și autorizațiile necesare pentru zborul aeronavelor folosite, conform legislației în vigoare.


Consilierii județeni aprobaseră, în martie 2020, preluarea terenului respectiv din administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) și predarea, la schimb, a clădirilor de pe Calea Moților, în care își desfășoară în prezent activitatea mai multe secții de Pediatrie. În iunie 2020, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care Județul Cluj a primit în proprietate terenul destinat construirii noului spital.

CITEȘTE ȘI:


Spitalul de Copii, construit pe fonduri europene? CJ cere sprijin de la ministere pentru finanțarea investiției

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter